VIL SPRE LYS. Fauske blandakor inviterer til kveldskonserter i Fauske kirke kommende lørdag, med konsert-tittelen ”Et lys i mørketida”. Foto: Foto: Maria Edvardsen
VIL SPRE LYS. Fauske blandakor inviterer til kveldskonserter i Fauske kirke kommende lørdag, med konsert-tittelen ”Et lys i mørketida”.

Byr på tre julekonserter i løpet av en dag

For å få plass til hele sitt publikum, har Fauske blandakor åpnet opp for publikum også på generalprøven.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Lørdag 19. desember skal Fauske blandakor lage tradisjonell jul i kirka, og inviterer til konserten «Et lys i mørketida».

Til vanlig er de nærmere 40 stykker i koret, men nå i koronatid er det flere som har tatt permisjon. Helgens besetning er derfor på 33 korsangere.

Gjestesolist

Med seg har koret Espen Melvik som gjestesolist, og Ralph Creedy på orgel. Dirigent er Rannei Elisabeth Amundsen.

Det blir en kveldskonsert klokka 19.30 og en nattkonsert klokka 23. Kveldskonserten er utsolgt. I Fauske kirke er det tillatt å samle 50 publikummere per konsert.

- Vi gleder oss veldig til dette, sier leder for PR-gruppa Sissel Mohus og korets leder Alf Harry Restad.

For de eldre

På grunn av korona-restriksjonene og for å få med også den eldste delen av publikum, har koret valgt å åpne opp for publikum under generalprøven klokka 16.30. Disse må da registrere seg på forhånd, og

kan ta kontakt med Sissel Mohus på telefon 911 42 158.

- Vi har valgt å selge billettene til generalprøven til halv pris, sier Mohus.

Ordinær billettbestilling gjøres via Fauske kino.

Tradisjonelle

Repertoaret de har valgt er tradisjonelt og velkjent.

- Det er en god blanding av julesanger. Vi er veldig tradisjonelle og har fått tilbakemelding fra folk om at de ikke vil ha noe nytt, forklarer Restad.

Blant låtene de har med i år er Nordnorsk julesalme, Bånsull og Lys i mørketid av Trygve Hoff, i tillegg til Deilig er jorden. Solister skal bidra på O helga natt og Et ord vart lys.

- Bom stopp

Som alle andre kor har også Fauske blandakor blitt merket av korona.

- Det var først bom stopp i mars, og så startet vi opp igjen med øvinger i mai. I perioden uten øving sendte dirigenten oss stoff på mail, sier Restad.

Han forteller at en del av besetningen tok permisjon eller sluttet i denne perioden. Det har vært

viktig for koret å respektere at folk har ulike grenser når det gjelder koronahensyn.

- Vi har gått forsiktig fram, og har fulgt strenge regler, blant annet har vi faste plasser på øving og det er slutt på kaffestunder. Vi har mange i risikogruppa med tanke på både helse og alder.

Godt oppmøte

De er glade for å at de har klart å holde det hele i gang, og at de har fått til å møtes i denne tida.

- Som dirigenten vår sa, folk har jo vært mer friske enn før og de har vært hjemme fra Syden, ler Mohus.

- Det må jo være noe positivt å dra fram av denne koronaen, i går var det 100 prosent oppmøte, sier en blid korleder.

Gjenoppstod

Det hevdes at Fauske blandakor var i virksomhet allerede så tidlig som i 1921. Men det finnes ingen protokoller eller notater fra denne tiden som kan dokumentere når det ble startet første gang. Det som imidlertid er sikkert, er at koret gjenoppsto den 15. April 1948. Dette er blitt stående som Fauske blandakors fødselsår.

- Ildsjelene Hanna og Otto Nilssen, Johan V. Lien m.fl. sto som initiativtakere og møtestedet var hjemme hos Viktor Skjerstad. Her ble det foretatt valg samt at første sangøvelse ble avviklet, står det å lese på korets egen hjemmeside.

Powered by Labrador CMS