LANGS KULTURVEIEN. Kristine Imingen er leder for den nyopprettede stillinga som prosjektleder for Kulturveien. - Jeg er så glad jeg fikk denne muligheten, sier bodøkvinnen som syns området myldrer av muligheter. Foto: Maria E. Trondsen
LANGS KULTURVEIEN. Kristine Imingen er leder for den nyopprettede stillinga som prosjektleder for Kulturveien. - Jeg er så glad jeg fikk denne muligheten, sier bodøkvinnen som syns området myldrer av muligheter.

Kristine ivrer for Kulturveien

Ny leder for Kulturveien, Kristine Imingen tror potensialet er stort for utvikling, og ber folk om å komme med ideer.

Publisert Sist oppdatert

MISVÆR: Gjennom den nyopprettede prosjektstillinga skal Kristine Engan Imingen fra Bodø få det til å blomstre ytterligere langs Fylkesvei 812. Hun startet i jobben 18. februar, og har et tidsperspektiv på tre år til å prøve å få ting til å skje.

Attraktiv rundreise

Et av målene med prosjektet er at Kulturveien vil bli et synlig og attraktivt reisemål både for privatpersoner og næringslivet, turister og fastboende.

- Hva er Kulturveien og hvor går den, egentlig?

- Vi snakker om Fylkesvei 812, som går mellom Tuv ved Saltstraumen og til E6 i Saltdal over Ljøsenhammeren. Men merkevaren Kulturveien skal omfatte alle aktører som ligger i området, også de som ikke ligger rett ved veien.

Geiter og lokalt øl

Blant interessante aktører som ligger langs veien fra før, nevner hun Vestvatn alpinanlegg, hvor utviklingspotensialet er stort. Hun nevner også geit- og sauebønder, lokal ølbrygging og matkultur, og her er det Imingen tror mye kan skje, siden bærekraftig matproduksjon tvinger seg fram.

I tillegg finnes det viktige historiske steder fra vikingtida i området, blant annet Graddholmen hvor sagaspillet Ragnhilds drøm settes opp siste helga i juni.

Ber om innspill

Imingen håper å få til en reåpning av Kulturveien den samme helga, og ber lokalbefolkningen om å engasjere seg og komme med ideer. Gjerne så tidlig som mulig i prosessen.

- Kulturveien er noe vi skal skape sammen, ikke noe bare jeg skal stå for. Alle som ønsker å bidra må ta kontakt, enten det er en grunneier eller man har en gründeridé eller har en bedrift fra før.

Hun har brukt den første måneden på å orientere seg i området, og har tro på at vekst er mulig.

- Alle jeg har møtt virker så gira og klare, sier Imingen som tror akkurat det er nøkkelen for at de skal lykkes. Nemlig et felles engasjement rundt noe.

Verdiskapning

Kristine Imingen bor i dag i Rønvik med mann og barn. Selv om hun er byjente, kjenner hun godt til livet på landet. Blant annet har hun bodd ett år i Steigen, hvor hun har jobbet som prosjektleder for et tilflyttingsprosjekt. Hun avslører en genuin interesse for det som skjer utenfor bykjernen.

- Jeg har fått øynene veldig opp for distriktene. Fordi det er her verdiskapningen skjer. Derfor må det legges til rette for å bo her, sier den engasjerte dama.

Har gründerbakgrunn

Nettopp engasjement er viktig i en sånn jobb som Imingen har påtatt seg. På CV-en hennes står det ord som gründer og dansepedagog, og hun har også jobbet innen feltene folkehelse, kultur, musikk, idrett og sosiale medier. Akkurat nå holder hun på med en master i ledelse.

- Jeg har jobbet masse med entreprenørskap, og er gründer selv, og jeg tror det er nyttig at jeg har kjent på det, sier Kristine Imingen.

- Hva er d
u selv
mest fascinert av ved dette området?

- Jeg bor i Bodø by, midt i pulsen, så jeg kjenner på dette ved å komme inn hit. Det er ikke det stresset og jaget som er i en by. Fuglekvitter på kontoret, det er helt nydelig. Jeg føler at jeg får i pose og sekk, og er veldig glad fordi jeg fikk denne muligheten.

Eksklusiv stillhet

- Hva er det som drar turistene hit
,
og hva kan man tilby dem
her
?

- De ønsker å komme til det ekte, autentiske. Elgsafari, ørnsafari og spektakulære fjellturer. Vi har Bodøs høyeste fjelltopp som er Lurfjelltind i nærheten. Her finner de også stillheten som de ikke finner i storbyen. Vi tar disse tingene litt for gitt fordi vi har de rundt oss hver dag.

Imingen viser til begrepet «slow living» som brer stadig mer om seg, og at turister i stadig større grad oppsøker naturen.

Powered by Labrador CMS