PAR I LEFSER. Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen kan fortsatt skryte på seg å trylle fram den beste møsbrømlefsa. I det nye bakstehuset skal det gå i enda mer lefse og flatbrød. Her skal folket også læres opp i kunsten å lage møsbrømlefse. Foto: Lise Ailin Rosvoll Berntzen
PAR I LEFSER. Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen kan fortsatt skryte på seg å trylle fram den beste møsbrømlefsa. I det nye bakstehuset skal det gå i enda mer lefse og flatbrød. Her skal folket også læres opp i kunsten å lage møsbrømlefse.

Kongen og dronninga på lefse-haugen

(SALTDAL) Tommy og Lisa er stadig regjerende mestere i møsbrømlefse.

Publisert Sist oppdatert

Nå gir de full gass med gjør det selv-sett.

- Det gjelder jo å utvikle seg, og holde tritt med tida. Sånn har det egentlig alltid vært her hos oss, mer eller mindre siden tidenes morgen.

Ordene kommer fjærlett ut av munnen til Tommy Edvardsen, andre generasjons driver av Nordnes Kro & Camping.

Det hviler en liflig eim av møsbrømlefse over den naturskjønne plassen. Alt er som det skal være, da avisas Øvre Saltdal-patrulje svinser forbi.

Lisas lefse-skole

For noen få dager siden åpnet ”Bakstehuset”. Her er det Tommy sin trofaste og - vil noen si - meget bedre høyre hånd Lisa som regjerer.

- Det skal gå i møsbrømlefser, andre typer lefser og flatbrød. I tillegg til det så skal dette huset bli arnestedet for vår egen møsbrømlefse-skole. Jeg mener alle er i stand til å bake sine egne lefser, og her skal vi gi folk den lille dytten de trenger for å komme i gang, sier Lisa Grimstad.

Best i test

Nær sagt vegg i vegg med bakstehuset troner kroa. Spisestedet er en opplevelse i seg selv, med et interiør som byr deg på en reise gjennom det fineste vi har av nasjonalromantikk i kongeriket. En av signaturrettene er selvsagt møsbrømlefsa. Den beste du kan få servert i
Salten.

- Vi kan fortsatt med rette hevde å servere den aller beste møsbrømlefsa. Vår variant ble jo kåret til den beste i forbindelse med møsbrømlefse-festivalen i 2018. Siden det har det jo ikke vært noen ny kåring, så da er det som det er, smiler Tommy Edvardsen.

Lefse etter lefse etter lefse

Med Saltens beste møsbrømlefse på menyen, går det unna. Takka jobber på høygir fra tidlig morgen. Det går automatikk i at den første på jobb sørger for å fyre opp maskineriet.

- Det går unna, og det i et voldsomt tempo. I løpet av ett år serverer vi godt i overkant av 10.000 lefser. Med de beste ingrediensene, spør du meg, kvitrer en smørblid Edvardsen. Akkompagnert av et smil så bredt og varmt at han slipper unna med den skamløse egen-reklamen. Lett.

Ost fra trønderriket

Det er morens gamle oppskrift som fortsatt gjelder for Lisa, Tommy og den øvrige staben.

- Søvelen vår er mer kompakt enn hos mange andre. Litt tjukkere. Og den har Innherredost i seg.

- Trønderost, er det lov?

- Å ja da, det er godt innafor. Det mest vanlige er nok tradisjonell fløtemysost, men vi velger oss Innherredosten.

Powered by Labrador CMS