UTVALG. I bakstehuset tok Irene Jansen og Lisa Grimstad imot folk i hele helgen under Tradisjonsmatdagan i fjor. Nå er det klart for årets utgave. Foto: Espen Johansen
UTVALG. I bakstehuset tok Irene Jansen og Lisa Grimstad imot folk i hele helgen under Tradisjonsmatdagan i fjor. Nå er det klart for årets utgave.

Klart for smakfull tradisjon i Saltdal

Kommende helg er det endelig klart for årets utgave av Tradisjonsmatdagan på Nordneskroa - et kulinarisk høydepunkt på den lokale matkalenderen.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Både lørdag og søndag mellom klokken 13 og 18 ønsker Tommy Edvardsen og resten av tradisjonsmat-entusiastene hjertelig velkommen til bords.

Voksende tradisjon

- Tradisjonsmatdagan har blitt et stort årlig arrangement hvor vi setter gamle matretter og lokalmat i fokus. Første gang var i 2011, og siden har arrangementet vokst fra år til år, sier Edvardsen.

Konseptet er både enkelt og unikt Man betaler en inngangspris, og deretter kan man spise så mye man vil og smake på alt som finnes både på kroa, i bakstehuset og i uteområdet.

Bare klassikere

- Vi byr på smaken av fortiden med blant annet kjøtt kokt i kokegrop (kun på lørdag), gammeldags sodd servert fra bålpanne med kludderbrød, bålkaffe, et stort utvalg av middagsretter basert på husmannskost og gamle norske tradisjoner. Klassikere som fleskepannekaker og kleppmelk hører med, i tillegg til et stort koldtbord, spekebord og ostebord med nesten utelukkende lokale råvarer, før hjemmelagede kaker og desserter avslutter det hele, sier tradisjonsmatentusiasten.

Kortreist mat

Dessertbordet byr på kjelost, semulepudding, rømmekolle og trollkrem. Og hvem husker ikke rips med vaniljesaus fra sin barndom?

- Vi samarbeider med mange lokale leverandører, i tillegg til at vi har vår egen produksjon i Bakstehuset. Møsbrømlefsa står sentralt, men også tyttebærgløgg, kvitlefser, gammeldagslefser, flatbrød, forskjellige eddiker, geléer, chutneyer og mye mer er på plass, avslutter Tommy Edvardsen.

Powered by Labrador CMS