FIKK SMAKSPRØVER. Fra venstre Marit Ramskjell, Elin Dalsvåg og Bjørn Pedersen fikk smake på noe av det Wenche Larsen og Anita Johansen serverte i fjor. Foto: Eva S. Winther
FIKK SMAKSPRØVER. Fra venstre Marit Ramskjell, Elin Dalsvåg og Bjørn Pedersen fikk smake på noe av det Wenche Larsen og Anita Johansen serverte i fjor.

Klar for et matgilde uten like på Nordnes

I helga blir det tradisjonsmat å få på Nordnes camp & bygdesenter.

Publisert Sist oppdatert

Både lørdag og søndag serverer kroa på Nordnes en stor buffét med et bredt utvalg tradisjonsretter.
- Du betaler én inngangspris for alt, og da kan du spise og smake så mye du vil, og det er mulig å kjøpe helgepass, står det i en pressemelding fra kroas Tommy Nordnes og Lisa Grimstad.

Smaksprøver fra gjester

Her er middagsretter, supper, grøt,pannekaker, møsbrømlefser, andre lefser, kaker, oster, et stort koldtbord og desserter. I tillegg byr de på smaksprøver fra gjesteprodusenter Berit Stolpen, Wenche Ruså Larsen, Anita Johansen, Irene Jansen, Jerngryta ved Karen Holm Johansen og Anne-Lise Evjen Lillegård fra H.A. Hanssen på Mo.

Lokalmat på fatet

Årets Tradisjonsmatdager på Nordneskroa i Saltdal står i lokalmatens tegn.

- Vi kan blant annet by påtradisjonsrike retter av charolais storfekjøtt fra Akre Gård på Drageid og kvalitetslam fra Stolpen Gård iØvre Saltdal. Fra Saltdalselva kan vi by på villaks fra årets lakseseong, og røykalaksen er fra Saltenlaks.
Saltsei og annen fisk er fra forskjellige lokale leverandører, og H.A. Hanssen stiller med badsturøkt lammelår produsert på Mo. Videre har vi smaksprøver på kjekjøtt fra Misvær.

Flere sider

Menyen er på flere sider og bare for å nevne noen retter: blodpudding, lammefrikasee, oksesmåstek, ovnsbakt kålerabi, skremselsgrøt, saltsei, hvalgryte, helstekt lammelår, fiskegrateng og sjømannsbiff, bondegryte og koldtbord.

Powered by Labrador CMS