Kjekjøtt, gammelsalta sei og svenskesuppe er på menyen
(SALTDAL) I år går Nordneskroa tilbake til normale Tradisjonsmatdager, der helt spesielle matretter står på menyen.
Det nærmer seg årets Tradisjonsmatdager på Nordneskroa. Kommende lørdag 6. og søndag 7. november har vi nok en gang satt norsk tradisjonsmat og gamle matretter i fokus. I år har vi et spesielt fokus på lokale råvarer. Årets meny/program finner du vedlagt.
Første gang vi arrangerte Tradisjonsmatdager på Nordneskroa var i 2011. Dette ble så populært at arrangementet deretter har blitt en årlig begivenhet, med mange hundre besøkende hvert år. Dere finner mer informasjon om historikken rundt Tradisjonsmatdagan her: https://www.nordnescamp.no/tradisjonsmatdagan.565369.no.html. Her finner du også menyene for hvert enkelt år.
- Nå er det to år år siden sist vi arrangerte normale Tradisjonsmatdager, forteller daglig leder Tommy Edvardsen.
- Velkommen tilbake
I fjor ble arrangementet betydelig nedskalert på grunn av Covid-19.
- Vi er veldig glade for at vi i år kan ønske velkommen tilbake til alle som har ventet lenge på «smaken av gamle dager», sier Edvardsen.
Mye på menyen
Fra menyen ramser han opp kjekjøtt fra Misvær, gammelsalta sei fra Strøksnes, fleskepannekaker, blodpudding, Svenskesuppe fra krigens dager, kleppmelk, kjelost, hjemmelagede lammeruller og lammepølser, samt lammelår av Lofotlam.
- Lisa og Irene inviterer alle inn i vårt nye bakstehus, der det blir servert smaksprøver på hjemmelagede lefser, flatbrød, sirup, geléer og mye mer. Og selvsagt også vår populære møsbrømlefse.Vi kan også by på hjemmelaget tyttebærgløgg, heggebærsaft og julesaft av krekling, forteller Edvardsen.