NY BYDEL. På oppdrag for Møllna AS har Tanken arkitektur tegnet en ny ”bydel” på Finneid. Nærheten til havet og tilrettelegging for å utnytte denne nærheten er sentral i prosjektet. Alle illustrasjoner: Tanken arkitektur
NY BYDEL. På oppdrag for Møllna AS har Tanken arkitektur tegnet en ny ”bydel” på Finneid. Nærheten til havet og tilrettelegging for å utnytte denne nærheten er sentral i prosjektet. Alle illustrasjoner: Tanken arkitekturOPPLYST. Området skal bli godt opplyst på kveldstid og med offentlig tilgjengelig fellesarealer som inkluderer gjestebrygge.I DAG. Slik ser tomta ut i dag med et lagerbygg der det leies ut plass til bobiler og båter etc.

- Industritomt skal bli til en oase i Fauske

Et amfi ned mot havet og flytebrygger som er åpen for allmennheten er noe av det som skal gjøre Møllna AS sitt bolig-prosjekt til et løft for hele Fauske.

Publisert Sist oppdatert

Den ambisiøse planen til Møllna AS er å rive det gamle lagerlokalet som i dag står ved vannkanten i Finneidgata, og bygge en ny “bydel” på Finneid med 40 leiligheter i moderne stil.

Et løft for området

Det er familien Rugås som eier prosjektet, og de har ønsket seg en konsept som vil være med å utvikle hele nærområdet på en god måte.

- Området skal utvikles med nok boenheter for å realisere byggingen, men samtidig skal det gjøres slik at prosjektet framstår som et løft for Finneid og hele Fauske, sier sivil-
arkitekt Robin Söderkvist, i en pressemelding.

Innspill

Han jobber i Tanken arkitektur på Hemnesberget, som har fått oppdraget med å utvikle den store tomta.

På et åpent folkemøte gjennomført på Teams med rundt 15 naboer til stede, fortalte han om planene til Møllna AS, etter å ha tilpasset dem til innspill som er kommet fra Fauske kommune så langt i prosessen.

Stor brygge

Tanken arkitektur har tegnet fem leilighetsbygg med leiligheter som i størrelse varierer fra 49 kvadratmeter til 235 kvadratmeter.

- Med et spekter der i mellom vil prosjektet fange opp flere målgrupper, som vil sørge for at dette blir et boligfelt med en god miks av mennesker. Det vil være med på å sikre en god mangfoldighet i området, mener Söderkvist.

De fem byggene har en grunnflate på 300 kvadratmeter og blir fem etasjer høy med tilbaketrukket 6. etasje. Det blir store utearealer hvor et amfi ned mot havet og flytebrygger står sentralt.

- Området har et fantastisk potensiale, med gode muligheter for å kunne etablere et rekreativt bomiljø, sier Söderkvist.

Tilgjengelig

Området skal utvikles som et bryggelandskap og vil fungere som et offentlig uteoppholdsareal for beboere, besøkende og for befolkningen i Fauske samt tilreisende.

Etter planen blir det både parkområde, sittegrupper, offentlig bålplass og gjestebrygger. Söderkvist sier prosjektet legger til rette for å være en del av en eventuell for-
lengelse av strandpromenaden på Fauske.

- Grepet er med på å kunne styrke kvalitetene i området og gjøre at det fremstår som en oase, mener sivil-
arkitekten.

Et fåtall naboer i området vil få dårligere utsikt og lysforhold enn de har i dag med de nye byggene. På folkemøtet ble det også spurt hvorvidt det var vurdert andre plasseringer av byggene, for eventuelt å gjøre at naboer vil bli mindre berørt.

- Vi har vurdert andre alternativer, men kommet til at denne plasseringen er den beste, svarte Söderkvist.

Lønnsomt

En annen nabo lurte blant annet på hvordan lønnsomheten i prosjektet er, og hvorvidt det var aktuelt å kompensere berørte naboer.

- Jeg kan ikke si noe om lønnsomheten i prosjektet, vi har ikke kommet så langt at det har blitt innhentet tilbud. Kompensasjon er ikke noe vi har tenkt på som aktuelt, men alt kan diskuteres svarte prosjektleder Jack Moland i Møllna AS.

Fortsettelsen

I det åpne møtet redegjorde også konsulent Karl-Johan Lenningsvik i SIMA rådgivning AS om veien videre. I dag er tomta regulert til næringsformål og derfor er det utarbeidet ny detalj-reguleringsplan med konsekvensutredning.

- Vi har vurdert at det ikke er noen alvorlige konsekvenser av tiltaket, men det vil være noe som blir moderat påvirket både i positiv og negativ retning, sier Lenningsvik, som i møtet viste en plansje over vurderinger av ulike områder.

Saken ligger nå til saksbehandling hos kommunen før den skal ut på seks ukers høring, og deretter går til politisk behandling.

Powered by Labrador CMS