ENGASJERTE ELEVER. Klasse 8B ved Vestmyra skole er klare på at de ikke aksepterer de planlagte kuttene ved skolen. Foran fra venstre: Petter Abrahamsen, Halvor Bråthen, Leander Abrahamsen, Markus Blix og Vilde Grønstad , Bak fra venstre: Mia Haukland, Milla Tengesdal, Helene Hagerup, Tobias Hjemaas, Marcus Løkthaug med hjelm, Sivert Vasskog, Noah Larsen, Bendik Stokland, Heine Korsvik, Dina Nilsen, Mathias Skau, Ingrid Otterstad, Sofie Sundsfjord, Leah Stendal og Adine Odde. Foto: Helge Simonsen
ENGASJERTE ELEVER. Klasse 8B ved Vestmyra skole er klare på at de ikke aksepterer de planlagte kuttene ved skolen. Foran fra venstre: Petter Abrahamsen, Halvor Bråthen, Leander Abrahamsen, Markus Blix og Vilde Grønstad , Bak fra venstre: Mia Haukland, Milla Tengesdal, Helene Hagerup, Tobias Hjemaas, Marcus Løkthaug med hjelm, Sivert Vasskog, Noah Larsen, Bendik Stokland, Heine Korsvik, Dina Nilsen, Mathias Skau, Ingrid Otterstad, Sofie Sundsfjord, Leah Stendal og Adine Odde.

Elevene ber folk om å våkne:

- Ikke ta lærerne våre fra oss

Elevene i klasse 8B ved Vestmyra skole har lagt ned en stor innsats for å få politikerne til å snu i det planlagte kuttvedtaket på stillinger ved skolen.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Den varme vårsola har tatt godt tak i uteklasserommet like ved skolen på Vestmyra. Det er ingen tvil om at det nærmer seg både nasjonaldagsfeiring og at skoleåret nærmer seg slutten.

Men for elevene som går der i dag, er det en bekymring om at det skolemiljøet de har i dag, skal bli ødelagt. Etter alle solemerker vil det bli sju færre stillinger ved skolen, om de budsjettmessige vedtakene blir stående.

- Det er mange som er redde for hva det vil bety. At vi ikke skal klare å holde på det samholdet vi har i dag, sier Vilde Grønstad til Saltenposten.

Kjemper videre

Klasse 8B har samlet seg for å vise hvor viktig det er for dem at ikke de ikke mister flere av de trygge voksenpersonene de har på skolen.

- Det er jo de vi har å forholde oss til når vi er her. Det er de som skal være tryggheten for alle oss, uansett hvordan vi har det. Når vi vet at det skal slås sammen klasser og bli mange flere elever per lærer, så er det noe som gjør mange bekymret, sier Vilde Grønstad og Markus Larsen.

Skrev brev

Elevene har skrevet et brev til kommunestyret, og også til Statsforvalteren i Nordland. De ønsker å vise hva konsekvensene av kuttvedtakene blir, når skolen fra før av ikke er i stand til å overholde opplærings-
loven.

- Vi må få folk til å våkne opp, og fortelle dem om hvordan dette er for oss, sier Mia Haukland og Helene Hagerup.

De skal holde en appell under en markering som skal holdes ved skolen kommende tirsdag.

- Vi må få flere til å føle seg trygge nok til å være i klasserommet, for som det er nå er det flere som ikke tør å gå inn, sier de to.

Laget raplåt

Et av bidragene som skal framføres på markeringen, er en hjemmesnekret raplåt av tre elever i klassen.

- Det startet som en spøk, men vi skjønte fort at det kunne bli bra. Så da satte vi i gang, sier Leander og Petter Abrahamsen og Halvor Bråthen.

Gutta kaller sangen Last Wordz, for det er akkurat det de er for deres del.

Å skulle framføre en sånn sak, ville normalt sett være en utfordring, men de tre guttene forteller at det ikke var noe problem.

- Vi er så trygge på hverandre i klassen, at det går helt fint. Det er ingen som ikke heier på denne saken

her, og det var derfor vi skrev sangen, sier de tre.

Framtida

- Det er ganske enkelt, det handler om vår framtid. Om de gjør disse kuttene nå, så kan det godt hende at kostnadene blir mye større i framtida, sier de engasjerte elevene.

- Vi har ikke lyst til å bli splittet opp igjen, det er vanskelig nok som det er å være unge. Vi trenger å føle oss trygge og sett, og da må vi har folk på skolen, sier elevene i 8B.

Markeringen mot kutt skal arrangeres ved skolen tirsdag 26. april klokka 18.

Powered by Labrador CMS