Saltenposten A/S

Saltenposten

I dag er Møsbrømlefsefestivalen i gang

FESTIVALKLAR. Sjef for Møsbrømlefsefestivalen, Sverre Breivik har fått festivalskjorta på og er klar for årets søteste festival i Saltdal. Her fra fjorårets festivaldag i Rognan sentrum. Foto: Maria Edvardsen

I dag går møsbrømlefsefestivalen av stabelen på Rognan, med utdeling av hederspris.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2019 kl 10:21

SALTDAL: I dag, torsdg er Møsbrømfestivalen i gang, og det er tredje gang festivalen arrangeres i Saltdal. Festivalen starter med lefsebakekurs på Russånes ungdomshus fra klokka 17 til 21. Det er arrangert i samarbeid med IL/UL Heimhug.

Takkemakeren

I morgen klokka 18 blir det foredrag på Rognan samfunnshus med Håvid Arnar Engmark, som har røtter i Saltdal og som er daglig leder av takkefabrikken Engmark Meteor.
I tillegg kommer forfatterne av Takkematboka, Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen, som det blir et intervju med.

Det vil også bli utdeling av Møsbrømlefsefestivalens hederspris. Det er gratis inngang på arrangementet, samt salg av kaffe og møsbrømvafler.

Festivaldag

Lørdag er det festivaldag i sentrum, med salg av møsbrømlefser av alle varianter, og med kåring av beste lefse-stand. I fjor var det kåring av Saltens beste møsbrømlefse, men det blir det ikke i år.
- For få påmeldte på den delen gjør at vi jobber videre med den mot neste år, forteller festivalsjef Sverre Breivik.
Det er imidlertid nye deltagere fra de ulike Salten-kommunene hvert år, og det blir ifølge Breivik gode dager innholdsmessig både fredag og lørdag.

Søndag er det klart for lefsesøndag på Nordneskroa. Her blir det stand med smaksprøver og historie om tradisjonene rundt en av verdens kanskje mest populære lefser.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...