RÅD. Hvis du blir syk på reisen, er mitt klare råd at du tar du kontakt med forsikringsselskapet ditt. Da får du hjelp til hva du bør gjøre, og hvilke muligheter du har for å få refundert de delene av ferien du er syk, sier Hofstad-Nielsen. Foto: NTB
RÅD. Hvis du blir syk på reisen, er mitt klare råd at du tar du kontakt med forsikringsselskapet ditt. Da får du hjelp til hva du bør gjøre, og hvilke muligheter du har for å få refundert de delene av ferien du er syk, sier Hofstad-Nielsen.

Snart høstferie:

Unngå overraskelser

Over 700 000 nordmenn skal reise utenlands i høstferien, viser fersk undersøkelse.– Mange misforstår reglene når de blir syke. Når avslaget på skademeldingen kommer, blir skuffelsen stor.

Publisert Sist oppdatert

Høstferien står for tur og reiseoperatører melder om stor pågang og fulle fly i høstferien.

I en undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank1 og DNB, oppgir 17 prosent, som tilsvarer over 700 000 nordmenn, at de skal reise til utlandet i høstferien.

Feiltolker

Da er det lurt å sette seg godt inn i hva forsikringen dekker. Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen forteller at de ser en økning i tilfeller der reisende har feiltolket reglene som gjelder for sykdom på ferie.

– Mange er ikke klar over at de må ha en legeerklæring hvis de skal få igjen penger. Det er for sent å gjøre dette når du kommer hjem. Hvis du blir syk på reisen, er mitt klare råd at du tar du kontakt med forsikringsselskapet ditt. Da får du hjelp til hva du bør gjøre, og hvilke muligheter du har for å få refundert de delene av ferien du er syk, sier Hofstad-Nielsen.

Tapte feriedager

Har du vært innlagt på sykehus eller sengeliggende over flere dager, kan du ha rett til kompensasjon for tapte feriedager.

– Men husk at du må kontakte lege når du blir syk, og ikke vente til du er frisk igjen. Har du vært syk og sengeliggende i tre dager eller mer, kan du ha rett på å erstatning for tapte feriedager, men da må du ha en bekreftelse på dette fra legen som behandlet deg, opplyser skadeforebyggeren.

Unngå overraskelser

I en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind før sommeren, kom det frem at nesten 200.000 nordmenn ikke vet hva reiseforsikringen dekker.

– Noen kunder har for høye forventninger til hva reiseforsikringen dekker. Det kan derfor være lurt å sjekke på forhånd hva den dekker og ikke, slik at du unngår ubehagelige overraskelser, avslutter Hofstad-Nielsen.

Faktaboks

Powered by Labrador CMS