Saltenposten A/S

Saltenposten

På kanten:

Hva er det nå han heter...

GLEMSK. Helge Simonsen innrømmer at han har store problemer med huske navn. Foto: Ian Dooley

Helge Simonsen skriver om en av sine svakheter i ukens petit.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2019 kl 13:49

Jeg har mange svakheter. Veldig mange.

Jeg går for lite på tur, blir irritabel når jeg plages med teknologiske dupeditter, og kan sikkert spise faretruende mengder med panda-lakris.

Men det som jeg skal stå fram med nå, er en av de aller verste svakhetene. Den er forøvrig en svakhet som korresponderer svært dårlig med det som er yrket mitt.

Jeg sliter så bortinatta med å huske navn på folk.

Ikke sånn som "hva heter ordføreren eller lederen av småkvalfangerlaget", men mer av den typen "jeg vet at jeg vet hva dette mennesket som står foran meg heter, men jeg kommer bare ikke på det".

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har dratt ut på en sak, gjort intervjuet, og så saumfart Facebook og fotoarkiver på huset for å finne ut hva i svarte det er intervjuobjektet heter.

Det har ikke noe med manglende interesse eller respekt å gjøre, jeg tror faktisk at minnebrikken fra senhøsten i 1979 begynner å bære preg av alderen den tross alt har nådd.

Men det er jo veldig pinlig da. Og det hjelper ikke at jeg tross alt har snakket med noen tusen forskjellige personer siden jeg begynte med dette tilbake i 2007.

Av og til skjer det også at man renner over i feilidentifisering. Altså, jeg er sikker på at jeg vet hvem det er jeg har snakket med, men neida, nå har jeg blandet kortene. Heldigvis er det ikke noe som gjentar seg så veldig mange ganger, men når det skjer er det ikke noe særlig.

Når jeg ser på alle de som har gått på NRK Satiriks ablegøyer hvor de gir seg ut for å være utviklingsminister Dag Inge Utstein, så føler jeg deres smerte til det fulle.

Man tar det jo liksom for gitt når man står der med det man er sikker på er et regjeringsmedlem, at det faktisk er han. Fallhøyden for å spørre noen om de er de man tror de er, i hvert fall på jobb, er like høy som når man faktisk tar feil. Det gjelder forøvrig i alle aspekt av livet, ikke bare på jobb.

Jeg har mange episoder på slektstreff og i 70-årslag hvor den samme episoden spilles om og om igjen. En hyggelig eldre dame kommer mot meg, sier "Nei, men e det ikke han Helge. Huska du meg"?

Svaret mitt er selvsagt at, joda det gjøre jeg jo. Og jeg lyver ikke, for jeg husker henne, men ikke hvem hun er eller hva hun heter.

Dette er ikke unikt for bare én person. Det har sikkert skjedd med 10 gamle damer. Men som regel følger de ikke opp med det fryktede "Men hvor husker du meg fra"?

Det skal ikke være lett å være kar. I hvertfall kar med dårlig teft for navn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...