BLOMSTRER. Hotelldirektør på Scandic Fauske, Trine Nøvik er strålende fornøyd med at hotelldriften blomstrer over all forventning i juni og juli. - Det gir jo ringvirkninger for hele Fauske, sier hun. Arkivfoto: Sylvia Bredal
BLOMSTRER. Hotelldirektør på Scandic Fauske, Trine Nøvik er strålende fornøyd med at hotelldriften blomstrer over all forventning i juni og juli. - Det gir jo ringvirkninger for hele Fauske, sier hun. Arkivfoto: Sylvia Bredal

- Bedre enn fjorårets juni

Hotelldirektøren er overveldet over 86 prosent belegg på Scandic Fauske, tross et svært spesielt ferieår.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: - Fra å være helt tomt og stille er det plutselig liv og røre på hotellet, med feriefolk i nesten alle rom.

- Vi er oppe i 86 prosent belegg, og hadde nesten 3000 gjester i juni, forteller hotelldirektør ved Scandic Fauske, Trine Nøvik.

Spesielt ferieår

I vår opplevde hotellet kansellering etter kansellering, og måtte permittere ansatte. Det så ikke lyst ut, men nå kan Nøvik smile likevel. Hun ser nå at kurven for antall besøkende går rett til himmels til tross for et svært spesielt ferieår, med stengte grenser og omtrent kun norske turister.

- Det ser faktisk bedre ut enn juni i fjor. Det er jo magisk, sier en overveldet Nøvik.

Norske familier

I år er det naturligvis ikke de store turistbussene som gjør at de har økende belegg på rommene. Det er en helt annen gruppe som er ute på tur.

- Nå er det enkeltankomster med drop-in av norske familier på tur, og det er veldig morsomt at nordmenn blir bedre kjent med sitt eget flotte land og med Fauske, mener Nøvik.

Hun legger til at Fauske ligger strategisk til langs E6, og er glad for den fordelen av å være et knutepunkt.

Nyåpning av restaurant

Hun roser turistene for å være pliktoppfyllende med tanke på smittevern, og opplyser at både sprit og pleksiglass er på plass. Det er heller ingen buffé enn så lenge, og kjøkkenet er stengt, delvis på grunn av at det er under totaloppussing.

- Maten kommer fra Bodø bakeri her på Fauske, og den er fersk og god. Det fungerer bra som en løsning fram til kjøkkenet er ferdig renovert, sier Trine Nøvik.

I august blir det nyåpning med ny restaurant.

- Det blir stas!

Powered by Labrador CMS