Saltenposten A/S

Saltenposten

Hør Jan Gunnar Hoffs tolkning av «Hjem te jul»

Jeg har tøtsjet innom jula til slutt i konserten, fortalte pianisten Jan Gunnar Hoff da han spilte på Galleri Adde Zetterquist søndag kveld

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SALTDAL: I år var det tredje gang han holdt konsert på galleriet i slutten av november.

- I fjor ble det sagt at noe som gjentas tre år på rad, kan kalles en tradisjon. Dette er tredje året, sa leder i venneforening som arrangerte konserten, Olav Eldøen under åpningen og så utover den fullsatte salen.

Bursdag

Forsamlingen startet med å synge bursdagssangen for Kajsa Zetterquist som fylte 82 år søndag.

Deretter satte hun seg sammen med Jan Gunnar Hoff, og samtalte om kunst og musikk. De var innom en rekke temaer de tre kvarterene samtalen varte, og tok også imot spørsmål fra salen.

- Hva er en opplevelse, var et av spørsmålene de ble bedt om å svare på.

Signatur

Et tema Jan Gunnar Hoff tok opp er den kunstneriske signaturen, det gjenkjennelige som både komponister og billedkunstnere arbeider seg opp gjennom flere år.

- Komponisten Arne Norheim sa han egentlig jobbet med samme komposisjon i alle år, fortalte Kajsa Zetterquist.

- Jan Gabarek sa en gang at han samme låt hver gang, han bare broderte den ut, fortalte Jan Gunnar Hoff.

Anerkjennelse

Det to var også inne på temaer som mot til å gå nye veier, om det å bli satt i bås av kritikere, medias interesse som først og fremst retter seg mot popmusikk, og om det å bli anerkjent.

- Maleren Vincent van Gogh fikk aldri anerkjennelse da han levde, og solgte bare ett bilde, fortalte Kajsa Zetterquist.

Allsang

Etter en pause med kaffe og kaker, satte Jan Gunnar Hoff seg bak flygelet og spilte 12 låter i en nesten timelang konsert. Han spilte egne komposisjoner, og fortalte litt om dem. Som «The Elder» som han komponerte 2014 på Fårø i Sverige, i hjemmet til Ingmar Bergman.

Han trollbandt publikum med improvisasjon, og med sin tolkning av melodier som «Danny boy», «Mitt hjerte alltid vanker» og ikke minst «Hjem te jul» av Terje Nilsen.

Til slutt fikk han med publikum på allsang med «Å eg veit meg et land».

Optimalt

Hoff, som regnes som en av Norges fremst jazzpianister takket et fantastisk publikum og skrøt av både akustikken og flygelet til galleriet.

Han bekreftet dermed også det han fortalte tidligere på kvelden, at konserter er det optimale for en musiker.

Samtidig kunne han også konstatere at svært mange av publikum kjøpte og tok med seg hjem musikk både på CD og vinyl, signert Jan Gunnar Hoff.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...