NY BOLTREPLASS. Her i anleggsområdet ved den nybugde veien og brua over Finneidstraumen, skal elevene på anleggsteknikk og anleggsmekaniker få boltre seg i tiden framover. Avdelingsleder for anleggsteknikk John Eirik Eilertsen (t.v.) og anleggplanlegger Ketil Johansen tror det vil gi både skole- elever og Fauske kommune mye gjensidig glede av hverandres tjenester. Foto: Foto: Helge Simonsen
NY BOLTREPLASS. Her i anleggsområdet ved den nybugde veien og brua over Finneidstraumen, skal elevene på anleggsteknikk og anleggsmekaniker få boltre seg i tiden framover. Avdelingsleder for anleggsteknikk John Eirik Eilertsen (t.v.) og anleggplanlegger Ketil Johansen tror det vil gi både skole- elever og Fauske kommune mye gjensidig glede av hverandres tjenester.

Her skal skoleelevene få boltre seg

Fauske videregående skole og Fauske kommune har inngått en samarbeidsavtale som er en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det er ikke lenge siden brua over Finneidstraumen på E6 ble åpnet, og anleggsarbeidene var over. I hvert fall tilsynelatende.

For der veien nå går, var det tidligere et solid stykke fjell. Det ble tatt ned og brukt som fyllmasse når området ble ferdiggjort. Men det er langt ifra all steinmasse som er tatt vare på.

- Det ligger fremdeles store mengder med løsmasse og stein på baksiden av haugen som ligger på sjøsiden av veitraseen. Det er masse som kommunen skal nyttegjøre seg av, og nå skal det skje i et formelt samarbeid med Fauske videregående skole, sier kommunalsjef Trond Heimtun til Saltenposten.

Vinn-vinn

For skolen med linjene anleggsteknikk og anleggmaskinmekaniker trenger steder de kan øve. Der de kan omsette kunnskapen de har lært på skolen ut i praksis.

- Vi så en mulighet til å hjelpe skolen med dette, og samtidig få hente ut fyllmasse og forskjellige typer stein til de prosjektene kommunen holder på med. Det er en unik mulighet for både oss og skolen, sier rådmann Geir Mikkelsen i Fauske kommune.

Et konkret oppdrag

Både John Eirik Eilertsen og Ketil Johansen ved skolen er klar på at dette er akkurat det deres elever trenger for å gjøre det bra i sitt utdanningsløp.

- Man kan sitte mye på klasserom og kjøre simulator, men det er noe helt eget å komme seg ut og jobbe i den virkelige verden, sier Eilertsen.

- Her vil elevene få et konkret oppdra å forholde seg til, og forventninger uten at det er det samme stresset som ute i arbeidslivet. Dette kommer til å gi dem veldig mye, det er helt sikkert, slår han fast videre.

Utstyr på plass

Det å skulle utdanne folk innenfor anleggsfaget er kostbart, det er faktisk bare flymekaniker som koster mer enn dette. Stort og dyrt utstyr er hovedgrunnen til det.

- Per i dag så har vi det som trengs av anleggsmaskiner for å kunne gjøre denne jobben for kommunen. Man skulle selvsagt alltid hatt noe nyere og bedre, men det er slett ikke sånn at vi lider noen nød, sier Ketil Johansen.

Det er totalt 60 elever som går anleggsteknikk på Fauske, og som over sommeren kan glede seg til å ta det nye området i bruk.

- Det er slett ikke bare elevene, det gjør også vi som jobber på skolen. Dette er en unik mulighet som vi er veldig glade for å ha fått, sier Eilertsen og Johansen.

Powered by Labrador CMS