NÆRMER SEG. Det nye bakeriet til Coop reiser seg på Fauske. Foto: Stig Bjørnar Karlsen
NÆRMER SEG. Det nye bakeriet til Coop reiser seg på Fauske.

Her skal det bakes over 2000 brød i timen

Bygging, maskinkjøp og ansettelser er i rute. Nå begynner også det 2100 kvadratmeter store bakeribygget på Søbbesva å ta form.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det opplyser kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til Saltenposten. Til årsskiftet skal det være 25-30 ansatte på plass og bakeriet i full produksjon.

Blant dem blir det en bakerisjef og tre avdelingsledere, for henholdsvis bakeri, ekspedisjon og konditori. I tillegg en kvalitetsmedarbeider, samten medarbeider som har det tekniske ansvaret.

Flytter til Fauske

De øvrige ansatte blir bakere, bakerimedarbeidere, ekspedisjonsmedarbeidere og konditorer. Ifølge Kristiansen er flere av de ansatte fra lokalområdet, mens enkelte kommer til å flytte til Fauske fra andre steder i landet.

Det er Coop Norge Industri, et heleid datterselskap av Coop Norge, som står bak Goman-bakeriet på Fauske. Goman er Coop Norge Industri sitt produksjonsselskap for brød- og bakervarer.

Fauske-bakeriet blir det niende bakeriet i Goman, og de skal levere bakervarer til Coops butikker fra Helgeland i sør til og med Hamarøy i nord.

Fauske passet

- Fauske ble valgt fordi det er god beliggenhet i forhold til regionen det skal distribueres til. Samtidig fant vi en tomt med rett beliggenhet og utforming i forhold til våre krav, sier Harald Kristiansen.

Kapasiteten på bakeriet blir cirka 2000 brød i timen. All produksjon skal foregå på grunnplanet, mens kontorene blir i andre etasje. Prislappen for bygg og maskiner er beregnet til i underkant av 100 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS