Har du sanket sopp eller bær i høst? Muligheten er fortsatt tilstede. Foto: Eva S. Winther
Har du sanket sopp eller bær i høst? Muligheten er fortsatt tilstede.

Helgas anbefaling

- Kom deg ut i skog og fjell

Takket være allemannsretten kan alle fritt plukke sopp og bær de finner i skogen. Dette er en luksus jeg mener vi alle burde benytte oss av.

Publisert Sist oppdatert

Kantarell, steinsopp, blåbær, multebær, tyttebær. Lista er uendelig lang over spiselige små skatter som vi kan finne i naturen vår, bare man orker å lete litt. Når det gjelder sopp, er det lurt å være sikker på at det man plukker faktisk er spiselig. Vi har en god del giftige
sorter sopp i vårt nærområde, og dem er det lurt å unngå å ha på matfatet.

Kantarellen er kanskje den letteste og tryggeste soppen å plukke. Kantarellen er traktformet og kjøttfull. På undersiden av hatten har den gaffeldelte ribber.
Fargen varierer fra lysegul til gylden gul. Kantarellen har en forvekslingsart som ikke er giftig, men som smaker vondt. Du kan skille mellom disse to ved at kantarellen har ribber og den andre har skiver. Hvis du skraper forsiktig med neglen på undersiden av hatten og det lett løsner så er det skiver, og ikke en kantarell.

Utnytt den vakre høsten til å sanke gode råvarer til
fryseren, helt gratis. Ta gjerne med deg noen du er glad i, litt niste og litt kaffe så er utflukten komplett.

Nyt fjellet og skogen i full høstprakt.

Sopp og bærsanking er en fin unnskyldning for å
komme seg ut i frisk luft, og personlig synes jeg maten smaker best når man har plukket den selv.

God tur!

Powered by Labrador CMS