FORTSETTER. Lena Holmstrøm og Mariell Hansen Skogen er glade for at pilotprosjektet med Fritidskortet forsetter i Fauske inn i 2022. Totalt er det 1.275 barn og unge som kan få 800 kroner i halvåret å bruke på fritidstilbud. Foto: Espen Johansen
FORTSETTER. Lena Holmstrøm og Mariell Hansen Skogen er glade for at pilotprosjektet med Fritidskortet forsetter i Fauske inn i 2022. Totalt er det 1.275 barn og unge som kan få 800 kroner i halvåret å bruke på fritidstilbud.

Har en gladnyhet til barn og unge i Fauske

(FAUSKE) Ordningen med Fritidskortet fortsetter helt fram til minst sommeren 2022, og nå har kommunen undersøkt hvilke tilbud som savnes.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har fått en forlengelse av pilotprosjektet vi er en del av og det er kjempeviktig, sier Lena Homstrøm og Mariell Hansen Skogen i Fauske kommune.

Fra 6-18 år

Alle barn og ungdom som registrerer seg på fauske.friskus.com kan laste ned et digitalt fritidskort. Hvert halvår i prosjektperioden fylles det på 800 kroner på dette digitale kortet. Pengene kan ikke overføres fra halvår til halvår.

Fritidskortet er en ordning som gir alle barn og unge fra 6-18 år 800 kroner i halvåret som de kan bruke på ulike aktiviteter som registrerte og godkjente arrangører tilbyr, som oftest idrettslag og foreninger - men også andre aktører er og kan bli med.

Nasjonal ordning?

- Det gjelder ikke bare Fauske-klubber, men tilbud som barn og unge i Fauske kan delta på. Derson noen
i Sørfold eller Saltdal kan tilby
Fauske-ungdom aktiviteter så er det mulig, sier de to.

Håpet er at Fritidskortet skal bli nasjonalt og for alle. Fauske kommmune ble i 2020 med i et pilotprosjekt og i år er enda flere kommuner blitt med.

Minst åtte ganger

- Signalene er gode, men det er også litt komplisert. For eksempel er kriteriene strenge på noen områder når det gjelder tilbudene. Det skal være gjentakende aktivitet, minst åtte ganger per halvår, og det skal være organisert, sier Holmstrøm.

Det betyr at treningssenter generelt ikke er med, men dersom de lager et tilbud til en presisert målgruppe, kan de gjøre de og omfattes av ordningen.

Gjør erfaringer

Lena og Mariell mener pilotprosjektet er viktig siden de blant annet er med på å oppdage humper i veien og rapporterer dem inn.

- Sånn sett er det vesentlig at vi nå har fått forlenget prosjektet, og dermed kan finne ut enda mer om det som er bra og det som ikke fungerer helt, sier de.

- Vi er opptatt av at de unge skal ha noe å gjøre på fritiden, og ser gjerne enda flere arrangører som blir med på prosjektet i Fauske. Derfor har vi gjort en undersøkelse blant åttende- og niendeklassingene og spurt dem hvilke tilbud de ønsker, fortsetter de.

E-sport og jegeprøven

Responsen var god og undersøkelsen viser at det flest vil ha er åpen hall. Det svarte over 70 av de 161 som svarte på spørsmålet ”Hvilke tilbud mener du vi trenger i Fauske kommune?”

Mange vil også ha et tilbud innen e-sport, og deretter følger innebandy/basket/volleyball.

På de neste plassene finner vi Biljard/bordtennis, fritidsklubb med ulike aktiviteter, filmklubb, crossfit/treningsstudio, jegerprøven og det var også et betydelig antall som ønsket seg trening med hund.

Ønsker ukentlig

Legg til turgruppe, håndarbeid, yoga, kunstklubb og band, så er det tydelig at de unge i Fauske har mange og ulike interesser - i tillegg til alle tilbudene som allerede er på plass.

Over 120 av de 161 sier at de ønsker et tilbud som er ukentlig,

Vil ha med flere

Lena Holmstrøm og Mariell Hansen Skogen håper noen nå ser på disse tallene og tenker at de vil slå til og opprette et ungdomstilbud innenfor sitt område.

- Da er det bare å ta kontakt med oss hvis de trenger assistanse med å få det med i ordningen, sier de to.

I 2020 var det 530 barn og unge som hentet ut kortet. men ikke riktig alle tok det i bruk.

- Vi håper det blir minst dobbelt så mange i 2021. Vi har 1.275 barn og unge i kommunen som kan benytte seg av det. Man kan få kortet det året man fyller seks
og bruke det hele det året man
fyller 18.

Powered by Labrador CMS