Saltenposten A/S

Saltenposten

Halleluja, Balaklava!

Koret som skapte vellyd med sin korsang i Fauske kirke søndag kveld Foto: Torgeir Karlsen

Balaklava hadde fått med seg fire jenter fra tidligere Fauske kirkes barnekor, Best Friends på søndagens konsert. Det ble flott opplevelse for de 142 tilstedeværende.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

FAUSKE: Sammen med en opplagt Ralph E. Creedy på elektronisk orgel, piano og som dirigent, ble dette en hyggelig stund og en fin inngang til adventstida.

Det kunne virke som om man hadde gode makter med seg da snøen lavet ned og en rekke med tente lys ønsket publikum velkommen. Noe som bidro til å skape en flott ramme rundt årets første julekonsert i Fauske kirke.

Sangglede

Balaklava er et ungt kor. De er 20 år i år. Etter jubileumskonserten i sommer har koret brukt tida godt og forberedt julekonserten.

- Balaklava er et lite kor hvor man kjenner hverandre godt, og hvor det stilles store krav til stemmebruk, idet alle stemmene blir hørt, uttaler kormedlemmene.

- Vi har et godt miljø og trives godt sammen, forteller de også

Dette kom også godt fram både under forberedelsene og konserten søndag. Samtidig som sanggleden vistes godt for tilhørerne, var det også et trygt kor som presenterte sitt repertoar.

Samarbeid

Forberedelsene til årets julekonsert er et resultat av et godt samarbeid mellom koret og musikalsk leder Ralph E. Creedy.

- Forventningene våre i kveld er at det kommer mange som ønsker å høre på oss. Det er hyggelig å ha følelsen av at publikum liker det de hører, at de koser seg og at vi kan bidra til litt julestemning. Vi har mange som kommer fast på våre konserter, noe vi setter stor pris på.

Krevende helg

De er et lite kor, noe som gjør at de blir venner og kjenner hverandre godt.

- Å være en del av Balaklava gir oss energi, bidrar til samhold. Vi har det artig sammen, og så har vi en utrolig flink dirigent som vi setter stor pris på, forteller kormedlemmene.

En dirigent som denne helga hadde kjørt 450 kilometer og gjennomført et krevende arbeidsprogram med tre øvinger, en generalprøve, en konsert og en gudstjeneste.

- Jeg skal arbeide alle helligdagene i desember, så det blir en travel tid. Men jeg er ikke vant til annet, så det går fint.

Ralph E. Creedy så fram til kveldens konsert.

- Tror det blir en fin konsert, det blir veldig artig, men også godt å komme hjem i kveld.

Programmet

I samarbeid med koret hadde Creedy satt sammen et spennende program, vel vitende om at Balaklava er et kor som vektlegger variert musikk. Det var en fin balanse mellom melodiene.

Sanger som «Nord-Norsk julesalme», «Vi tenner våre lykter», «Josefs julevise», «O Holy Night», «Jesus Child» og «Deilig er jorden», er kjente og kjære melodier for mange.

Mer ukjent er kanskje melodien «Te den som itj gler sæ te jul» av Charlotte Audestad. En melodi som satte tankene i sving, og kanskje dessverre er aktuell for flere i disse dagene før og under jula.

«Hey Ho»

At melodien «O Holy Night», som ble nydelig framført av koret, opprinnelig er en fransk melodi fra 1847 med tittelen «Minuit Chretiens», var nytt for undertegnede.

Det var spente solister som opptrådte sammen med Balaklava søndag.

- Vi gleder oss mest til å fremføre «Hey Ho», den er artig. Hanna, Victoria, Helene Viktoria og Sofie framførte melodiene «Himmel på jord», «Vi tenner våre lykter» og «Home for Christmas» i konsertens første del.

Overraskelse

Etter en pause med kaffe og kaker presenterte de «Santa Lucia» og «Hey Ho». Sistnevnte en litt svingende melodi hvor jentene ble overrasket av koret med en ikke avtalt deltakelse i sangen. Et hyggelig innslag som jentene håndterte fint!

«Deilig er jorden» med deltakelse også fra publikum avsluttet konserten søndag. Slikt kan man få ståpels av. Det ble en verdig og fin avslutning på konserten.

Fornøyd dirigent

Dirigent Ralph E. Creedy var godt fornøyd etter konserten, som han syntes var flott og var gode sangprestasjoner både av kor og ungdomssolister.

- Gjennom bruk av individuelle mikrofoner fikk vi fremhevet jentenes stemmer, og både koret og jentene holdt en høy kvalitet på sin sang.

- Vi ønsket også en passende mengde melodier, da publikum fort kan bli mettet hvis konserten blir for lang. Dessuten hadde vi fokus på en variasjon av melodier mellom koret og ungdomssolistene, sier han.

Får påfyll

På tur ut fra konserten møtte vi Janny og Marianne Sørensen. De koste seg med Balaklavas korsang søndag kveld.

- Vi går ofte på konserter, gjerne spontant, fordi vi får påfyll og energi. Og så får vi litt julestemning. Det blir kanskje flere julekonserter på oss i år. Det er også viktig å støtte opp om slike konserter og andre kulturarrangementer. Fauskefolk må bli flinkere til å komme seg ut og delta på for eksempel slike flotte arrangementer som dette, oppfordrer de.

Det tekniske

Lyden var god og balansert i kirka, og lydmester Ørjan Olsen bidro med sin tekniske organisering til at konserten forløp knirkefritt, noe publikum og kor kunne glede seg over.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...