Saltenposten A/S

Saltenposten

Gussmund flytter inn på hotellet for å lage show

KOMMER FORTSATT SKJEVT UT. Gussmund (Raymond Hansen) tar mot til seg og leser opp sin «hyllest» til Coop-dama spilt av Eirin Edvardsen. Hun ryker raskt ut av døra etter den fornærmelsen. Alle foto: Sylvia Bredal

Gussmunds pubb og karaokeklubb har inntatt hotellet på Fauske.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

FAUSKE: Første forestilling var allerede forrige helg for julebordgjester og det gjenstår tre til. Lørdag 8. desember er forestillingen åpen for publikum, mens de andre er forbeholdt hotellets julebordsgjester.

Dette er tredje året på rad Raymond Hansen, Eirin Edvardsen og Tor Ove Karlsen lager til førjulsunderholdning.

- Det har nærmest blitt en tradisjon, ja, konstaterer Raymond Hansen.

En ny mann inn

Det som er nytt er at Gussmund har forlatt kinoscenen og forflyttet seg til hotellets tredje etasje.

- I fjor hadde vi Anders Brodersen Johansen med på laget, men han kunne ikke være med i år grunnet konserter. Men vi har heldigvis fått inn en veldig god mann i Frode Aronsen, kjent fra Junkerdalsrevyen og Alt for Rognan. Han har sklidd rett inn i gjengen, forsikrer Hansen.

Som vanlig består det en times showet av både sketsjer, sang og musikk. Aronsen framfører blant annet en egenskrevet sang, og Eirin synger vakre julesanger. Det tekniske er det Bjørn Skoglund som har kontroll på.

- Dyktige

- Vi har øvd utover høsten og det er veldig artig for det er så dyktige folk jeg har sammen med meg, Tor Ove med sin teaterbakgrunn og Eirin med sin forteller- og sangbakgrunn. Vi hjelper hverandre.

- Handlingen i år er ikke hjemme hos Gussmund, men på puben på «Meås», forteller Hansen.

Og her kommer det gjester innom som har litt og hvert på hjertet de vil fortelle bartender Gussmund.

En konsulent, lege og prest er noen av gjestene som kommer innom.

Må tilpasse

- Det er en utfordring å finne figurer som skal være med, og så prøver en jo også være litt samfunnsaktuell.

Raymond Hansen gjør Gussmund-figuren fra tid til annen gjennom hele året, gjerne til bedrifter som skal ha diverse sammenkomster.

- Det gjelder å se an hvem som er publikum og gjøre litt research om det man skal si skal slå an. Innslagene bør heller ikke vare så lenge.

Dikt-skribent

Et kjennetegn ved Gussmund er at han liker å skrive dikt. Diktene starter veldig bra, men ender opp veldig skjevt.

Raymond Hansen opptrådte som Gussmund første gang i 2000. Det var Espen Melvik som hadde en figur som het Jendor Olaussen, og når han sluttet med denne, så spurte Hansen om han kunne overta rollen. Gussmund er sønnen til Jendor, en smågårdsbruker med ikke så lange sosiale antenner eller høy intelligens.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...