SULTEN PÅ GOURMET. Endre Grønnslett i Sulitjelma Fjellandsby inviterer til gourmetaften i Sulis den 16. februar. Menyen er det Andreas Spørck fra Saltdal og Brødrene Berbusmel i Bodø som står for. Foto: Espen Johansen
SULTEN PÅ GOURMET. Endre Grønnslett i Sulitjelma Fjellandsby inviterer til gourmetaften i Sulis den 16. februar. Menyen er det Andreas Spørck fra Saltdal og Brødrene Berbusmel i Bodø som står for.

Gourmetkveld i Sulis utsolgt på et par dager

Fjellandsbyen dekker opp til en sjuretters meny om to uker. Det falt i smak hos publikum.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA: Torsdag annonserte Sulitjelma Fjellandsby at de får besøk av noen kokker fra Bodø, kjent fra Bjørk, Hundholmen og Brødrene Berbusmel, hvor Andreas Spørck fra Saltdal er med på eiersiden.

- Fredag kveld var nesten alt utsolgt, og nå er alle plassene tatt, sier daglig leder i Fjellandsbyen, Endre Grønnslett til Saltenposten.

- Folk er tydeligvis sultne på gourmet, sier han fornøyd.

Hatt ideen i årevis

Gourmetkvelden er en idé Grønnslett har hatt lenge.

- Jeg har mast på Andreas Spørck i årevis om å få det spikret. Og så plutselig passet det, sier han.

Grønnslett beskriver det hele som et artig konsept, med en pop up-restaurant i foten av alpinbakken.

- De har et godt cateringkjøkken i Bodø, så grovarbeidet med maten vil gjøres der. Resten av logistikken står vi for.

Sju retter

På menyen er det sju retter, inkludert en liten snack på bordet ved velkomst. De sultne gjestene får ellers servert blant annet reinskank, skrei, kamskjell og den velkjente osten kraftkar.

- Vi har hatt en dialog om menyen, men det er de som har fått helt frie tøyler og satt opp en meny utfra hva som er tilgjengelig nå på året.

Grønnslett er heller ikke fremmed for å gjøre noe lignende igjen på et senere tidspunkt.

- Vi ser alltid på muligheten til å gjøre artige ting, sier han.

Powered by Labrador CMS