Saltenposten A/S

Saltenposten

Gode skarpskyttere lader opp til finale

I helgens skytterstevne i Valnesfjord var det flere som siktet på høye poengsummer og finalestevne.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2018 kl 08:21

VALNESFJORD: I helgen ble del to av det femte Valnesfjordstevnet, også kjent som AN-pokalen, arrangert i Nordvik. Første del fant sted på torsdag

Flere deltakere var i skuddet og skjøt godt, og noen av dem kom også opp på poengsummer som ligner landets beste skyttere.

Lars Fossum i Salten Skyttersamlag er fornøyd med stevnet og stolt av skytternes innsats.

- Det gikk veldig bra. Gøran Helgesen skjøt på torsdag. Når han skyter på sitt beste, er han i landstoppen, med rundt 346 poeng. Men så skjøt Hege Kristin Aune Jørgensen like mye på lørdag. Hun hadde 18 innertiere, mens Gøran hadde 20. Det var det som var forskjellen, forklarer Fossum.

(Saken fortsetter under bildet)

I SIKTE. Deltakerne skyter på 200 meters avstand. Noen skyter også på 100 meters avstand. Her gjelder det å sikte godt og få så mange blinkskudd som mulig. Maks poengsum er 350. Foto: Victoria Finstad

Blinkskudd

Innertiere, eller sentrumstiere, er altså skudd i midten av blinken. Ellers regnes poengsummen ut fra hvor skytterne treffer på blinken. Er poengsummen lik, er det antall innertiere som avgjør.

Stevnet ble delt opp for å gi deltakerne muligheten til å være med på flere ting i helga. Det har blant annet vært fotballturnering på Kippermoen og et eget skytterstevne i Sulitjelma akkurat i helga.

- Vi lot dem få sjansen på torsdag. Værforholdene var jo like, for å si det sånn, humrer Fossum.

(Saken fortsetter under bildet)

I POSISJON. Skyttere i aksjon under helgens stevne i Valnesfjord. Foto: Victoria Finstad

Muligheter for finale

Totalt på stevnet, både torsdag og lørdag, var det 75 deltakere. Dette var det femte stevnet av åtte i AN-pokalen.

- Det er jevnt bra. På store stevner har vi kanskje hatt 80 deltakere, så det er omtrent det vi kan forvente, sier han blidt.

Etter åtte stevner er det de fire beste som teller. De ti beste i seniorklassen og de fem beste i hver av de øvrige klassene kommer videre til finaleskyting i Bodø.

- Akkurat nå er det delt ledelse mellom Gøran Helgesen og Arnt Erik Aune. De har samme sum, på 981 av maksimalt 1000 poeng. De er lovende til å komme seg til finalen, forteller Fossum.

Ung og lovende

I klassen «eldre rekrutt» ligger også skytterne godt an. I den klassen er de opp til 13 år gamle.

- Vi har jo en som ligger godt an. Nikolai Fagerbakk Larsen ligger på fjerdeplass totalt, men han har bare tre stevner hittil. Han ble nummer to i helga nå, sier Fossum.

De yngste skytterne er elleve år gamle, mens de eldste er oppi 80-årnene, kan han opplyse om.

Nå gjelder det bare for deltakerne å skyte blinkskudd for å komme seg til finalen til høsten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...