Saltenposten A/S

Saltenposten

Gode laksefangster i Beiarelva

STORLAKS. Teemu Venejärvi som fikk en laks på 15,5 kilo på flue åpningsdagen, 15. juni i Beiarelva

Fire uker etter at laksefisket åpnet, er det tatt nesten 300 laks i Beiarelva, som så er sluppet ut igjen.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

BEIARN: - Jeg har inntrykk av at fisket er omtrent på samme nivå som i fjor, sier leder i Beiarelva SA, Helge Osbak.

Flere fiskere

Han har også inntrykk av at tilstrømmingen av antall fiskere har økt i det siste. I starten på sesongen var det færre fiskere i elva.

Dette inntrykket bekrefter Bror Hemminghytt som tidligere var leder i Beiarelva SA. Han antar at det nå er mellom 80 og 100 fiskere i elva hvert døgn.

- På Trones har fiskekortene vært utsolgt i flere dager, forteller han.

Ønsker regn

Fangsten av laks har imidlertid minket de siste par ukene. Det skyldes at elva har blitt mindre, og nå er bare halvparten så stor som den var under åpningen 15. juli.

- Elva er lita, og det påvirker oppgangen av laks. Vi håper på å få mer vann i elva og dermed mer oppgang av laks, sier både Helge Osbak og Bror Hemminghytt.

Slippes ut

Reglene er slik at det bare er lov å ta laks under 65 centimeter, mens større laks må slippes ut igjen. Det betyr at de aller fleste blir satt ut.

I fjor fikk fiskerne lov å ta inntil 100 hannlakser i andre delen av sesongen. Det sa Miljødirektoratet nei til før årets sesong.

- Nå skal vi ha en evaluering av laksefisket per tirsdag10. juli. Etter den håper vi at Fylkesmannen vil gå inn for å gi oss en liknende ordning som i fjor, sier Helge Osbak.

20 kilo

Den største laksen som er tatt hittil i år, ble tatt onsdag 27. juni. Den er anslått til 20,5 kilo, og den heldige fiskeren var Andreeas Gumz. Laksen ble fisket på flue på Strand.

Tre fiskere har dessuten vært så heldige at de har fått kjempe med laks på 15 kilo. Blant dem er Teemu Venejärvi som fikk en laks på 15,5 kilo på flue åpningsdagen, 15. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...