Saltenposten A/S

Saltenposten

Gleder seg til en vinter uten masse reising

ENGASJERT. Knut Nystad har fått flere roller i idretten i Nittedal, nå som han ikke lenger er på reise over halve året. Og når han er hjemme på Fauske stiller han gjerne opp for moderklubben Fauske IL, som her på teknikktrening for et par somre siden. Foto: Ina Sand Solli

Knut Nystad (48) skal for første gang siden 2006 ikke være i en smøretrailer store deler av vinteren.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

NITTEDAL: - Heldigvis. Jeg slipper å planlegge en ny sesong med hundrevis av reisedøgn, sier Knut.

Mange medaljer

Etter vintersesongen som ble avsluttet for ikke så lenge siden, så takket han for seg etter å, sammen med resten av smøreteamet og løperne, ha sørget for et lass medaljer og titler.

Det er lett å glemme når det kommer en smell eller to.

Sotsji 2014. De norske storfavorittene i stafett sprakk i både dame- og herreklassen. De fikk ikke medaljer engang.

Ba om unnskyldning

Det norske smøreteamet fikk skylden for fiaskoen. Knut Nystad ble pekt ut som syndebukk. Det var han og teamet hans som måtte stå til ansvar for smellen.

Men han sto, som vanlig, i stormen med stoisk ro, ba om unnskyldning til løpere og tv-seere for at han og teamet ikke hadde vært gode nok.

Som den svenske skieksperten Torbjørn Nordvall sa:

- Knut Nystad er rett og slett den mest jordnære, klartenkte og stresshåndterbare idrettslederen jeg noensinne har møtt i verdenscupsirkuset, VM og OL. I tillegg er han virkelig hedersmann.

I Olympiatoppen

- Nå skal jeg fortsette i Olympiatoppen, med forskning og utvikling. Det er ting jeg har holdt på med lenge. Det krever også en god del planlegging, men jeg vet at det blir mye mindre reising kommende sesong enn jeg har vært vant med, sier han.

Mange aktiviteter

For tiden lever han et aktivt, men normalt liv hjemme i Nittedal.

- Jeg gjør vel mye av det «vanlige» folk gjør. Jeg har to barn på seks og 12 år som er aktive innen ski, fotball, svømming og friidrett, i tillegg til skole, så det er nok av ting som skal følges opp, sier han.

Ikke ledig for tilbud

Han har ikke fått tilbud fra andre nasjoner, og hadde heller ikke forventet det.

- Jeg gjorde det veldig klart at jeg ikke skal reise så mye. Min avgang ble annonsert et år i forveien, så det har nok de fleste fått med seg, mener han.

- Prøve nye ting

- Kommer du til å savne smøretraileren og gjengen i den?

- Helt sikkert noen av tingene rundt akkurat det. Å skulle sitte og se renn på tv kan fort bli rart. Men jeg er vant med å se framover, ikke bakover. Det har jeg alltid vært, så jeg skal nok finne meg til rette. Det er uansett spennende å prøve nye ting, sier Knut videre.

Skal følge med

Han er ikke bekymret for hvordan det skal gå med landslaget når Stein Olav Snesrud overtar.

- Nei, ikke i det hele tatt. Det er et veldig bra lag, og flinke folk i teamet. Løperne er nok i de beste hender, men det er klart det blir spennende å følge med. Og jeg får jo litt kontakt med dem.

Knut sier at miljøet i og rundt smøretraileren er helt spesielt under mesterskap eller en verdenscuphelg.

- Jeg er velkommen på tur når det måtte passe, heldigvis.

Holde litt avstand

Likevel tror han at han ikke vil renne ned dørene der med det første.

Han mener det er viktig at de får finne sin vei videre, uten at han blander seg for mye inn.

- Jeg vil holde litt avstand, og gi dem rom til å lykkes. Så får jeg heller ha telefonen klar hvis de vil det, sier han.

Ikke Østerrike

Tvillingbror Trond er trener for det langt mindre laget til Østerrike. Heller ikke derfra kom det jobbtilbud.

- Trond vet bedre enn de fleste at jeg har et ønske om å være mer hjemme. I tillegg er det norske lag både stort og veldig godt organisert. Å gå til et annet land nå, tror jeg vil være å starte i både oppoverbakke og motvind. Jeg har virkelig ikke tid til dett nå, slik familiesituasjonen er, sier han, men utelukker ingenting i framtiden.

Med på mye

I Nittedal er han allerede i stor aktivitet, sammen med en annen Fauske-væring, Frode Nilsen.

- Man må jo bidra. Jeg er trener i langrenn og friidrett, er i styret i langrenn og jobber litt med anlegg. Det er viktig å legge til rette for aktivitet, sunn og god aktivitet uten at vi nødvendigvis må produsere verdensmestere. Det er mange flinke folk i kubben og bare en glede å kunne bidra, sier Knut Nystad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...