NYOPPUSSET. I nye og freshe lokaler åpnet Han Sylte for sommeren, med ølkafé og en ny meny med blant annet steinovnsbakt pizza. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
NYOPPUSSET. I nye og freshe lokaler åpnet Han Sylte for sommeren, med ølkafé og en ny meny med blant annet steinovnsbakt pizza.

Fullt hus hos Han Sylte

Han Sylte åpnet for sommeren sist helg med ølkafé og stinn brakke.

Publisert Sist oppdatert

VALNESFJORD: Det var i nyoppussede lokaler at Han Sylte kolonial åpnet for sin fjerde sesong, attpåtil med en nyoppusset meny. Tidligere på dagen var det fokus på kolonialen, deretter var det ølkafé. Her var det mulig å få kjøpt steinovnsbakt pizza og lokalbrygget øl fra Han Syltes eget mikrobryggeri.

På menyen sto blant annet gulrotpizza, som undertegnede smakte på av ren nysgjerrighet, og ble ikke skuffet.

Det var hadde heller ikke Mathilde og Håvard Winther grunn til å være, med rundt 60 gjester trykket inn i lokalet samtidig.

- Det var utrolig artig. Vi var spente på hvordan lokalene fungerte, det kan man jo aldri vite før drifta er i gang. Vi var enige om at det fungerte utrolig fint, sier Mathilde, som kan fortelle om en dag med arbeid fra tidlig morgen til langt på natt.

- Men vi var ikke slitne dagen etter, det var fullt opp av energi. Vi føler oss privilegert at vi kan drive noe som folk har lyst å ta del i, sier hun.

Gründerparet går ei ekstra spennende tid i møte med full ombyggging, og i løpet av høsten åpner de overnattingstilbudet Heimen. Her blir det 10 dobbeltrom og ett familierom. Da kan de arrangere selskap der gjester får både mat og seng.

- Det blir perfekt for mindre selskaper som konfirmasjon, dåp, bryllup og bursdager. Det er fordelen ved å drive i vår størrelse, at vi kan tilpasse oss til gjestene, sier Mathilde Winther.

Powered by Labrador CMS