Saltenposten A/S

Saltenposten

Friluftsfestivalen fikk ung og gammel ut av sofaen

FAMILIETUR. Over 60 personer tok turen til familiedagen ved Vakkerlivatn på lørdag. Det var både små barn og pensjonister som deltok. Foto: Steinar Strand

Folk i alle aldre deltok under Friluftsfestivalen på Strøksnes sist helg.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SØRFOLD: - Dette er fjerde året vi arrangerer festivalen, og nå tenker jeg at arrangementet har «satt seg», sier Hege Ruud, en av arrangørene.

Hun mener at de har funnet et tidspunkt som fungerer, en helg mellom vinterferie og påska.

- Det vil si at det vil variere litt fra år til år med hensyn til dato, men det blir i mars. Hvis det er fint vær, varmer sola såpass godt at det er fint å bli en stund for eksempel på Vakkerlivatn, men samtidig får vi det mørkt på kvelden enda, slik at vi kan kjøre utekino, forklarer hun.

Musikk og film

Fredag kveld startet det hele med konsert i ungdomshuset med distriktsmusikere. Der var det om lag 40 personer til stede.

- Cirka 20 personer var med på utekino etterpå. Vi fyra bål og hyra på oss ulltøy og varmekjeledress. Poppa popcorn på bål og serverte varm saft, forteller Hege Ruud.

Nøt sola på fjellet

Fast innslag på friluftsfestivalen alle årene er familiedagen ved Vakkerlivatn med fiskekonkurranse og bålmat.

- Det var over 60 personer som tok turen dit, enten på ski eller på beina. Den yngste var nesten to år, og den eldste tror jeg er rundt 70 år, sier Ruud.

Fem fornøyde unger deltok på fiskekonkurransen, og det ble fanget åtte ørret totalt.

Folk koste seg i sola med bålkaffe, bålvafler, varm saft og elg i lefse. Noen gikk lengre skitur, og nøt sola.

God stemning

På kvelden var det såkalt fjøspøbb i Mimrefjøsen til Unni Storhaug, og vel 30 personer hadde tatt turen dit.

Øyvin Laxaa Vollan og Stefan Laxaa laget god stemning med sine musikalske innslag i fjøsen.

- Herlig stemning, akkurat passelig trangt og koselig, skriver Unni på sin Facebook-side.

Møttes til mat

Søndagen startet med frokost på Møteplassen, der omlag 30 personer kom og spiste i løpet av morgenen. Det var også høytidelig premieutdeling, der Sørfold kommune, Statskog og G-Max i Bodø hadde bidratt med fine premier.

12 personer benyttet anledningen til å være med SOT på skitur gikk til Hauan, ei bygd langt fra allfarvei.

Møteplassen var også stedet for felles middag.

- Mellom 50 og 60 personer kom og spiste fersk seifilet med råkost og løk, og byggrynsuppe til dessert, avslutter Hege Ruud.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...