Saltenposten A/S

Saltenposten

Flere sentrale politikere gir seg i Saltdal

SENTRALE POLITIKERE. Både Steinar Maarnes (H), Therese Madsen Simonsen (H) og Ronny Sortland (Frp) gir seg fra neste valgperiode. Foto: Frank Øvrewall

Både Høyre og Frp mister sine partiledere. Minst fire politikertopper i Saltdal har gitt signaler om at de kommer til å gi seg.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2018 kl 13:20

SALTDAL: Anne Britt Sletteng (65) er en av de som velger å gi seg i saltdalspolitikken fra og med neste valgperiode. Neste høst blir hun altså ikke å se og høre i verken formannskap eller kommunestyre.

Mannefall

- Det er klart at det blir både trist og tomt, sier Sletteng til Saltenposten.

Men hun er ikke den eneste som trekker seg ut av det politiske livet. Det samme velger muligens også partikollega og partileder Ronny Sortland å gjøre.

Også Høyre kommer til å oppleve mannefall, siden både gruppeleder Steinar Maarnes og lokallagsleder Therese Madsen Simonsen trekker seg fra høsten 2019.

Familietid

Maarnes har tidligere forklart at det er tida som ikke strekker til for hans del, og at han vil bruke mer tid på familien.

- Det går med veldig mye tid til politikk. Jeg har en sønn på ett år som også tar ganske mye tid. Dette handler om en prioritering på hva jeg vil bruke fritida mi til, sa han til Saltenposten i august.

Maarnes ville imidlertid ikke se bort fra at han kan finne på å komme tilbake til politikken en dag.

Blandede følelser

Anne Britt Sletteng har vært med i saltdalspolitikken siden i 1991, da hun var med på å stifte Saltdal Fremskrittsparti. Nå, 27 år seinere, føler hun at det er på tide å overlate plassen til noen andre. Sletteng har i løpet av denne tida vært innom alle vervene i partiet, og hun satt som leder i noen år. Hun trekker seg ut med blandede følelser.

- Jeg skulle trukket meg ut sist høst, og var innstilt i hodet på å gjøre det. Så sa jeg ja under tvil til å stå nederst på lista. Og kom inn, og det må jeg jo bare ta som en kompliment.

Yngre krefter

Det er av helsemessige årsaker Sletteng nå går ut av politikken. Og denne gangen mener hun alvor.

- Det er veldig artig å være med, men jeg har ikke lenger helse til dette. Så får vi se hva jeg skal fylle tida med nå. Det blir rart. Man får prøve å melde seg inn i noe frivillig arbeid, sier den engasjerte dama.

Hun oppfordrer yngre krefter å hive seg med i det politiske livet.

- Er du bekymret for Frp sin posisjon i Saltdal framover?

- Vi har masse medlemmer og folk å ta av. Men det spørs om de vil stille øverst på lista, sier Sletteng, som selv innrømmer at det er dumt at to erfarne politikere går ut samtidig.

Ei tid for alt

- Men jeg er så gammel nå, at jeg må skjønne selv at det er ei tid for å gå av, ler hun, før hun legger til:

- Jeg kan ikke sitte og holde på vervene for enhver pris, man må slippe ungdommene til. Nå syns jeg andre kan overta.

- Har du hatt noen hjertesak i løpet av alle disse årene?

- Å, det har vært mange, alt fra å si nei til å få Vensmoen i gave fra staten. Nå står Vensmoen og tapper kommunen for en million årlig.

Hun nevner også saker som vannutbygging og skytebane.

Åtte omsorgsboliger

Og til slutt kan hun gå ut av politikken med et smil, siden hjertesaken om å bygge åtte omsorgsboliger ble vedtatt. Riktignok ble saken som Sletteng har lagt fram for mange år siden, og som har blitt nedstemt igjen og igjen, til slutt lagt fram av Arbeiderpartiet.

- Det har vært litt sånn, vi stiller forslag og så blir det nedstemt, og så tar andre sakene som egne saker og får flertall. Vi er glad for det, men framgangsmåten liker vi ikke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...