ETTERSPURT. Nord universitet har utdanninger som i stor grad etterspørres i samfunnet, og studenter som begynner sine studier til høsten vil om noen år tilføre Nordland, Trøndelag og resten av landet kompetanse på en rekke områder,
ETTERSPURT. Nord universitet har utdanninger som i stor grad etterspørres i samfunnet, og studenter som begynner sine studier til høsten vil om noen år tilføre Nordland, Trøndelag og resten av landet kompetanse på en rekke områder,

Flere kvalifiserte søkere til Nord universitet

(SALTEN) Nord universitet har fått over 300 flere kvalifiserte søkere enn i fjor. Mange av dem vil bli sykepleiere og økonomer.

Publisert Sist oppdatert

4.217 av søkerne som hadde Nord universitet som sitt førstevalg var kvalifisert for studiet de søkte på, en fremgang fra 3.887 kvalifiserte søkere i 2019.

- Det er en gledelig å se en økning i antall kvalifiserte søkere. Nord universitet har utdanninger som i stor grad etterspørres i samfunnet, og studenter som begynner sine studier til høsten vil om noen år tilføre Nordland, Trøndelag og resten av landet kompetanse på en rekke områder, sier prorektor for utdanning ved Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk.


Sykepleierstudenter

Nord universitet har i år hele 474 studieplasser innenfor sykepleierutdanning, 43 flere studieplasser enn i fjor. Utdanningen er fortsatt attraktiv blant kommende studenter, med mer enn to søkere til hver studieplass.

Til høsten starter nye kull med sykepleiestudenter i Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Namsos og Levanger. I tillegg starter det kull med både farmasi- og vernepleierstudenter.

– Norge vil trenge mange sykepleiere i årene som kommer, og Nord universitet er veldig glad for at vi fra høsten av kan utdanne enda flere sykepleiere. Vi har sammen med gode samarbeidspartnere startet prosjektet «Sykepleier i Nord» der målet er å øke rekrutteringen til sykepleierutdanningen og sykepleieryrket. Årets gode søkertall og store kull er veldig gledelig, sier prorektor for utdanning Levi Gårseth-Nesbakk.

Økonomiutdanning

Økonomiutdanningene opplever økt popularitet. Hele 1.323 søkere hadde en økonomiutdanning ved Nord universitet som sitt førstevalg, og dermed står det 1,6 kvalifiserte søkere bak hver studieplass.

Nord universitet har 741 førsteprioritetssøkere til 645 planlagte studieplasser innenfor lærerutdanning. Det er gledelig med økende interesse for faglærerutdanning.

- Det er svært gledelig med god interesse for økonomiutdanning. Samfunnet og arbeidslivet har behov for dyktige økonomer som kan gå inn i økonomirelaterte stillinger i en rekke bransjer og sektorer, både som medarbeidere og ledere. En del av våre økonomistudenter vil også bli morgendagens gründere og bidra til nye arbeidsplasser, sier Gårseth-Nesbakk.

Lærerutdanning

For studiet Human Resource Management gir universitet 75 personer tilbud om studieplass i Bodø, og det samme i Levanger.

- Det er fallende interesse nasjonalt for grunnskolelærerutdanning, og dessverre opplever vi dette også ved Nord universitet. For mange av søkerne fyller ikke kvalifikasjonskravene. Vi skulle gjerne hatt flere kvalifiserte søkere å tilby en studieplass innenfor slike viktige lærerutdanninger. Det er behov for en nasjonal dugnad på dette området, for å få flere av de unge til å bli oppmerksomme på de mange positive og viktige sidene ved å velge læreryrket, sier Levi Gårseth-Nesbakk.

Samfunnsfag
Det er jevnt over god interesse for samfunnsvitenskapelige utdanninger ved Nord universitet, med 1,7 søkere bak hver studieplass. 585 studenter får tilbud om studieplass ved en samfunnsvitenskapelig utdanning.

Også dyrepleiestudiet fortsetter å være populært, med 5,7 søkere bak hver av de planlagte 42 studieplassene.


Sjømat

Nord universitet opplever også god interesse for de blå og grønne utdanningene, spesielt bachelorgradsutdanningen i havbruksdrift og ledelse med fire søkere bak hver av de planlagte 54 studieplassene. Dermed fortsetter den gode utviklingen for en utdanning som kvalifiserer for en jobb i en sjømatnæring i rask utvikling.


Fylker

Samtlige fylker er representert med søkere som Nord universitet gir tilbud om studieplass gjennom Samordna opptak.

33 prosent kommer fra Nordland, 33 prosent fra Trøndelag og 34 prosent fra andre fylker.

Powered by Labrador CMS