SULTNE. Elevene var lette å be da lunsjen sto klar onsdag i forrige uke. Foto: Alle foto: Espen Johansen
SULTNE. Elevene var lette å be da lunsjen sto klar onsdag i forrige uke.

Fem dager, fem ulike lunsjer for skole-elevene

Pizza, suppe, koldtbord, grilling og vafler. Matpakkeuka ved Sulitjelma skole hadde en variert meny.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA: I forrige uke var det matpakkeuke. Sulitjelma skole benyttet muligheten til å ha fem ganske ulike lunsjer.

Startet med pizza

Første dag kom et par besteforeldre til skolen og lagde pizza til både elever og ansatte, noe som ble satt stor pris på.

- Dagen etter var det 8. og 9.klasse som sto for matlagingen. Grønnsakssuppen de lagde falt i smak hos både elever og ansatte. Suppen var så god at noen elever kunne tenkt seg en fast suppedag i uken, sier rektor Hanne Lise Storjord.

Lunsj-tradisjon

En av dagene satte elevene kurs mot samfunnshuset der Sulitjelma sanitetsforening hadde gjort klar lunsj til dem.

- Denne tradisjonen har vi hatt i mange år, sier Berit Johansen i sanitetsforeningen.

- Det passer bra for oss, siden det også er sanitetens uke. Vi har bakt rundtstykker og kjøpt inn sunt pålegg. Dette er god husmannskost og tradisjonsmat, sier hun videre.

Adventslunsj i retur

Til gjengjeld blir saniteten invitert til skolen på adventslunsj før jul. Da er det elevene som står for maten når rollene blir snudd.

- Det er alltid veldig hyggelig, sier hun.

Både elever og lærere lot til å sette stor pris på lunsjbordet og koste seg med en lunsj utenfor skolebygningen.

Grilling og vafler

Det fikk de også enda en mulighet til. Da tok elever og ansatte med seg lunsjen ut og det var muligheter for grilling i det fine høstværet.

Matypakkeuka ble avsluttet med grove vafler.

- Ei fin markering der det har vært fokus på både mat, men også sosiale møtepunkt på tvers av trinnene, sier Storjord.

Powered by Labrador CMS