FIKK PRIS. Fauske/Sprint ble vinner av Norges fotballforbund sin Fair play-pris i Nordland fylke. Foto: Espen Johansen
FIKK PRIS. Fauske/Sprint ble vinner av Norges fotballforbund sin Fair play-pris i Nordland fylke.

Fauske/Sprint vant gjev pris fra fotballforbundet

Fauske/Sprint ble i helgen kåret til årets Fair play-klubb i Nordland fotballkrets. Med prisen følger 10.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Hvert år kåres årets Fair play-klubb i de 18 fotballkretsene, der vinnerne i hver krets i år får 10 000 kroner og en plakett.

- Gode holdninger vil også bli prioritert i 2022. Tusen takk for anerkjennelsen, kunne klubben melde på Twitter da de presenterte den gledelige nyheten.

Daglig leder Tom Erik Lund utdyper:

- Vi visste ikke dette før det ble offentlig. Det er hver fotballkrets som nominerer en klubb til Norges fotballforbund, sier han.

- Det er en veldig positiv overraskelse å få en slik pris. Når vi tenker over hva vi som klubb skal være, så er det klart at denne henger høyt, sier han videre.

Han sier at Sprint skal være en god klubb for alle sine medlemmer, spre gode holdninger i hele klubben og bidra til et godt samfunn.

- Det går på hvordan vi har det, og hvordan vi oppfører oss. Det er summen av mange ting. Vi har Stopp-kampanjen mot mobbing, vi er ambassadører for Kreftforeningen, i tillegg til det definerte Fair play-arbeidet som NFF har. At dette blir lagt merke til blant så mange flotte klubber er stort for oss, sier han og legger til:

- i valget mellom å bli kretsmester og å få denne så tar jeg denne hver gang. Det er noe vi setter virkelig høyt, sier Lund.

- Viktig del av fotballen

Fra NFF heter det at Fair play er samlebegrepet for fotballens verdiarbeid. Det handler om det som skjer på og utenfor banen, og er normen som skal prege aktiviteten på alle nivåer. Fair play er og skal være en viktig del av fotballhverdagen.

- Å dele ut en Fair play-pris er en viktig anerkjennelse av klubbenes gode arbeid. Det er veldig mange flinke klubber der ute og NFF sentralt har etter nominasjon fra kretsene kåret 18 fortjente vinnere. Dette er en god tradisjon som vi ønsker å fortsette med, sier fagansvarlig Fair play i NFF, Rasmus Olstad Semmerud.

- Henger høyt

- Sesongen 2021 ble mer normal enn 2020, men det var fortsatt smittevernhensyn å ta og mange ting å huske ekstra på for å legge til rette for god og trygg aktivitet. Dette har også blitt vektlagt i denne tildelingen, i tillegg til kriteriene som har vært gjeldende de siste årene. Et godt forankret verdisett, synliggjøring og gode holdninger er avgjørende for gode og inkluderende klubb- og lagmiljøer. Denne prisen henger høyt og går til klubbene som skiller seg ekstra positivt ut, sier Semmerud.

Mange kriterier

Følgende kriterier legges til grunn:

På det organisatoriske skal klubben ha et verdisett som er tilgjengelig for alle i klubben, Fair play som tema på spiller-, trener-og foreldremøter og én eller flere personer med rollen Fair play-ansvarlig, samt beskrivelse for rollen.

Fair play skal være synlig på klubbens anlegg/klubbhus med flagg, banner, plakater eller lignende.

Kampverter på kamp

Klubbens trenere og spillere (ungdomsfotballen) skal ha gjennomført NFFs digitale Fair play-kurs, og klubben skal ha kampvert(er) på alle kamper i barne-og ungdomsfotballen.

- Utover ovennevnte kriterier bør andre Fair play-tiltak og initiativ klubben gjør tas med i kretsens vurdering, sier NFF.

De andre vinnerne var Mandalskameratene, Lørenskog IF, Holeværingen IL, FK Sørøy Glimt, IL Kvernbit, IF Kilkameratene, Furnes Fotball, IL Søya, Hasle-Løren IL, SK Vedavåg Karmøy, Askvoll/Holmedal IL, IL Hødd, Seljord IL, TUIL Tromsdalen Fotball, Vinne IL, GØIF, Mysen IF.

Powered by Labrador CMS