Saltenposten A/S

Saltenposten

Hesteforbud i lysløypa:

Fauske kommune svarer på bruk av hest i Klungsetmarka

Det er forbudt med hest i lysløypa i Klungsetmarka, men kommunen ser det er behov for avklaringer rundt bruken av marka med de ulike gruppene. Foto: J. Aparicio

Dette sier Fauske kommunen om reaksjonen fra hestemiljøet på forbuds-skiltet i Klungsetmarka.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2018 kl 19:10

FAUSKE: I Saltenposten 5. november reagerer Fauske kjøre- og rideklubb og Stall Løvgavlen på at Fauske IL har satt opp et skilt med forbud mot hest i rulleskiløypa.

Det etterlyses også informasjon fra Fauske kommune i saken.

- I forbindelse med bygging av rulleskianlegget ble det inngått en særavtale mellom Fauske IL Langrenn og grunneierlaget som er godkjent av kommunen. I den forbindelse måtte Fauske IL forplikte seg til å gjerde inn rulleskiløypa for å unngå at sau skulle komme inn i trasèen. Dette vilkåret har idrettslaget oppfylt, skriver enhetsleder Ketil Hugaas i en pressemelding til Saltenposten fredag.

- Forbudt i lysløypene

Her står det også at i henhold til Fauske kommunes reguleringsplan av 2009 for Klungsetmarka, samt en mindre endring i 2015, er det forbudt med bruk av hest i lysløypene annet enn ved kryssing av lysløypa.

- Her har det vært praktisert kryssing ved den gamle startsletta.

Behov for avklaringer

- Fauske kommune ser på generell basis også behovet for avklaringer rundt bruken av skiløypene i Klungsetmarka. Vi vil derfor i samarbeid med Fauske IL, grunneiere og ulike brukergrupper starte arbeidet med å få laget funksjonelle og gode atferdsregler for Klungsetmarka skianlegg og som er hjemlet i gjeldende regel- og lovverk, sier Ketil Hugaas.

Fra friluftsrådet

Friluftsrådet i Salten har også uttalt vedrørende skiltingen som Fauske IL har satt opp, står det i pressemeldingen.

- Friluftsrådet vil like fullt uttrykke stor forståelse for behovet for å regulere slik ferdsel i et rulleski- og konkurranseanlegg for langrenn. Spesielt er rulleski en aktivitet som foregår i stor fart og med begrensede muligheter for å stoppe/styre unna uventede hendelser. Behovet blir ytterligere forsterket fordi mange unge utøver aktiviteten. Slik vi forstår det er også rulleskianlegget etablert blant annet for å redusere risikoen ved å ferdes på rulleski andre steder og spesielt langs bilvei.

Uavhengig av de juridiske vurderingene vil vi derfor oppfordre de øvrige brukergruppene i området til å vise spesielt hensyn til rulleskiaktiviteten, slik at den kan foregå på en trygg og god måte som mulig i dette området hvor det er lagt spesielt til rette for rulleski».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...