STOLT OG GLAD. Designer av kjedet Malin Steffen Berg sammen med ordfører André Kristoffersen, som var stolt og glad for at kommunen har fått ordførerkjede. Han er for tiden stedfortredende ordfører for Monika Sande. Foto: Beiarn kommune
STOLT OG GLAD. Designer av kjedet Malin Steffen Berg sammen med ordfører André Kristoffersen, som var stolt og glad for at kommunen har fått ordførerkjede. Han er for tiden stedfortredende ordfører for Monika Sande.

Et historisk ordførerkjede

Hele Beiarn omkranser halsen til ordføreren. - Det skal ikke være ei tung bør.

Publisert Sist oppdatert

BEIARN: Under kommunestyremøtet i går fikk politikerne over-
rakt kjedet som er designet av Malin Steffen Berg. Det var ungdomsrådsleder Linnea Guldahl som leste prologen for kjedet, som gjengis under her.

- Kjedet representer flere viktige elementer i Beiarn kommune, som fjell, fjord, elv og skog. Dette er en investering i en ny og positiv utvikling for kommunen vår.

Mye utvikling

En bølge av utvikling går gjennom bygda. Første gangen kjedet blir tatt i bruk, er kanskje når nøkkelen settes i døra til den nye barnehagen, dernest åpning av den nye skolen og flerbrukshallen på Storjord.

- Ordførerkjedet vil få det travelt framover, hvis vi klarer å holde denne utviklingen i gang. Nå bør også ordførerkjedet medføre noen forpliktelser, slik at det ikke blir liggende for lenge i etuiet. Framtidsvisjonen er at det innvies arbeidsplasser og ny næringsvirksomhet på løpende bånd i Beiarn.

Symbolikken

På samme måte som fjellene og vannleiene omkranser Beiarn, blir motivene i kjedet bundet sammen av denne lenken. Alt smelter sammen i en historie, en kulturarv og en fortelling, som er tidløs.

Funnet etter Ares gård og Arstadringen har fått plassen rett over kommunevåpnet, som et vagt minne om at historien om Beiarn er lang og kanskje begynte her.

Koksikoppen forteller om den gamle samiske kulturen i vårt område, som gradvis ble en del av Beiarns kulturhistorie, og er et bilde på relasjonen vi alle har til friluftslivet, til bålet og svartkjelen.

Kornakset står for føde, for vekst og en landbruksnæring med både historie og tilstedeværelse. Korn-
akset assosierer vi også til en matkultur som står på nye og friske bein i vår tid.

Matkulturen

Elgen er symbolet på en viltjakt-
tradisjon som har vært her siden Ares tid og vil forbli i lang tid. Laksen er synonymet på Beiarelva, fra matauke til sportsfiske, og i dag også på næring og reiseliv.

Hytta viser til en gammel byggeskikk. Med dagens øyne er den og et symbol på Beiarn som hyttekommune, på friluftslivet, fjellet, bål-
kosen og livskvaliteten vi har her.

- Når tannhjulet går rundt, blir det lys i lyspæra. Næringslivet og gründervirksomheten har vært her en god stund og den kommer stadig i nye former. Det er designeren Malin Steffen Berg er et glimrende eksempel på, ifølge ungdomsråds-
lederen.

Motiverende bør

Næring og gründervirksomhet er viktig for Beiarn for å holde hjulene i gang. Slik vil nå ”hele Beiarn” omkranse halsen til ordføreren.

- Det skal ikke oppleves å være en tung bør. Det skal være en motiverende og solid bør. Hver gang ordføreren bærer kjedet, betyr det at vi har nådd et delmål, sier Linnea Guldahl, som ber politikerne ta godt vare på kjedet.

- For om en stund skal vår generasjon føre denne oppgaven videre. Og vi skal med stolthet bære det som et synlig tegn på vår autoritet når vi representerer kommunen. Vi unge skal bli viktige byggere og tradisjonsbærere for kommunen, avslutter Guldahl på vegne av bygdas unge.

Powered by Labrador CMS