Saltenposten A/S

Saltenposten

Engan gårdsbarnehage ga bort hele inntekten fra høstmarkedet til Røde kors Omsorg

Navn på ungene; Noel, Jesper, Emil, Kajsa, Tomine, Odd Kristian, Erna og Estelle, voksne Elisabeth og Karoline, frivillige Røde Kors Janne Kristoffersen og Siv-Elin Øyen

- For 6.000 kroner kan vi gjøre masse! Vi er både rørt og uendelig takknemlig for denne flotte gaven.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SALTDAL: - At det er barn som hjelper barn gjør det ekstra sterkt, og vi har lovet gjengen fra Engan gårdsbarnehage å øremerke pengene til barn sier frivillig Janne Kristoffersen.

Hver høst avholder Engan gårdsbarnehage i Saltdal sitt eget høstmarked.

Det selges spennende selvlagde produkter som granskuddgele, bjørkebladsaft, mjødurtsaft, tyttebær- og ripsgele og geitramssaft, og foreldre og besteforeldre handler ivrig. I år solgte de for imponerende 6.000 kroner.

I samråd med ungene har de valgt å gi bort hele summen til et veldedig formål. Valget falt på Saltdal Røde Kors Omsorg, og aktiviteter for barn og unge i kommunen.

Lite penger

Saltdal Røde Kors Omsorg mottok i tirsdag pengegave fra barna ved Engan Gårdsbarnehage.

- Dette synes vi er helt fantastisk, sier Siv-Elin Øyen, frivilligvert i Saltdal Røde Kors Omsorg

- Vi har snakket med ungene om at det også i Norge og i vår egen kommune er barn som vokser opp i familier med lite penger. Dette har vært litt vanskelig for ungene å forstå, men de vil gjerne gi pengene fra markedet til Røde Kors, slik at de kan brukes til hyggelige aktiviteter for barn og unge i Saltdal forteller barnehageleder Ann-Kristin Engan.

100 familier

I Saltdal lever cirka 100 barn i familier med vedvarende lav inntekt, noe som vil si at familiens inntekt har vært lav i minst tre år. Heldigvis er det ikke slik i Norge at barn sulter eller ikke har et hus å bo i. Til det mest grunnleggende får man hjelp. Men det vi ofte snakker om er opplevelsesfattigdom. Det vil si at for mange er aktiviteter som andre barn tar for gitt ikke en selvfølge. Det kan være å delta i idrett og kulturaktiviteter, gå på kino, delta i bursdager eller å reise på ferietur. Treningsutstyr, kontingenter og penger til bursdagsgaver kan være vanskelig å ta seg råd til dersom økonomien er trang.

- Vi ser behovet

- Saltdal Røde Kors Omsorg har sett behovet for trygge møteplasser og gode aktiviteter rettet mot barn, unge og barnefamilier. Det siste halvannet året er derfor flere tiltak iverksatt forteller frivillig Siv-Elin Øyen.

De har gjennomført to Ferie for alle - opphold, høstaktivitetsdag i samarbeid med flyktningkontoret, samt mange enkeltstående aktivitetsdager som kino, teater og bowling. Neste arrangement som står for tur er julefest for barnefamilier. Målgruppen for aktivitetene er familier med lite nettverk, familier med lav inntekt, familier som er ny i Norge eller familier som av andre årsaker har behov eller ønske om å delta.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...