GODKJENT. Bruno di Zemin, Carlo Crestani og Lorenzo Pirra kom alle til Misvær for å serrtifisere festivalen for å øage ekte italiensk Bacalao. Foto: Alle foto: Lars Olav Handeland
GODKJENT. Bruno di Zemin, Carlo Crestani og Lorenzo Pirra kom alle til Misvær for å serrtifisere festivalen for å øage ekte italiensk Bacalao.

En ekte Bacaláfestival

Ved en høytidelighet under Bacaláfestivalen sist helg i Arctic Cabins i Vestvatn i Misvær ble etablissementet offisielt godkjent som Bacalá-restaurant.

Publisert Sist oppdatert

MISVÆR: Det var representanter fra lauget i Vicenza i Italia som foretok handlingen.

Direkte fra Veneto-regionen i Italia var det hentet inn sjefskokk og bacalá-ekspert til festivalen.

Da Saltenposten besøkte stedet fredag var det full aktivitet i kjøkkenet på Arctic Cabins med forberedelser til helgens festival.

EKTE GLEDE. Bacaláfestival på italiensk vis på Arctic Cabins i Vestvatn. Foto: Lars Olav Handeland
EKTE GLEDE. Bacaláfestival på italiensk vis på Arctic Cabins i Vestvatn.

Legendarisk

Bacaláen blir laget av tørrfisk fra Lofoten, premium kvalitet. En smakebit av den nesten ferdige retten bekrefter det foranstående, den var meget velsmakende.

Her var det bare å glede seg for den som hadde bestilt bord i Arctic Cabins til festivalhelgen.

Ved en seremoni på lørdag ble så restauranten anbefalt godkjent av ’Confraternita del Bacalá alla Vincentina’ (lauget i Vicenza Italia), med rett til å servere bacalá i henhold til de gamle tradisjonene fra området. Rundt femti restauranter rundt om i Europa, de fleste naturlig nok i Italia, har denne

utmerkelsen, samt en i London to på Røst og nå en i Vestvatn.

EKTE GLEDE. Bacaláfestival på italiensk vis på Arctic Cabins i Vestvatn. Foto: Lars Olav Handeland
EKTE GLEDE. Bacaláfestival på italiensk vis på Arctic Cabins i Vestvatn.

Lang tid

Under festivalen ble det fortalt om tørrfisk-tradisjonene i Veneto-regionen i Italia. Tradisjonene går helt tilbake til 1400-tallet og Pietro Querini som drev i land ved Røst.

Han kom nettopp fra denne regionen.

Det var et aldeles utmerket måltid med mange ingredienser som ble servert, der selvsagt bacaláen spilte hovedrollen. En av de tilstedeværende sa at dette var det beste han hadde smakt: ”Jeg har spist i mange timer” sa han.

Powered by Labrador CMS