Saltenposten A/S

Saltenposten

Portrettet:

En blid og spent Ribo-sjef

PÅ PLASS. Sven-Roger Johnsplass er klar som den nye daglige lederen på Ribo i Saltdal. Den blide bodøværingen gleder seg til han får kommet skikkelig i gang. Foto: Helge Simonsen

Sven-Roger Johnsplass er glad for å endelig komme seg i gang som daglig leder på Ribo i Saltdal.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2019 kl 15:05

Hva opptar deg for tiden?

- For tiden er jeg opptatt med å lære meg RIBO, Røkland og Saltdal å kjenne. Jeg er helt ny i organisasjonen og dagene nå er fulle av inntrykk som skal bearbeides og sorteres. Nå som vinteren nærmer seg må jeg huske å få hytta som vi har i Saltdal klar for den kalde årstiden. Det går med mye ved i løpet av vinteren og jeg har ennå litt jeg skulle saget ferdig.

Hva gjorde at du ville bli leder på Ribo?

- Å bli leder av RIBO ser jeg på som en stor mulighet for å kunne gjøre en forskjell for mennesker som har særskilte behov. RIBO har så mange gode verdier og så mange dyktige medarbeidere at jeg ikke kunne si nei når muligheten dukket opp. Jeg tenker at jobben på RIBO vil gi meg mange utfordringer, jeg vil lære mye og at jeg vil få nytte av min kompetanse fra alle mine tidligere jobber.

Hva har du jobbet med tidligere?

- Som ung jobbet jeg både i posten og på jernbanen. Jeg hadde også noen vaskejobber og ryddejobber på byggeplasser. Etter at jeg var ferdig utdannet vernepleier i 1996 begynte jeg som miljøterapeut i Bodø kommune. Jeg ble etterhvert leder der for en omsorgsbolig. I 15 år jobbet jeg med ulike arbeidsmarkedstiltak på Bodø Industri. De siste seks og ett halvt årene har jeg jobbet i kriminalomsorgen. Jeg hadde ansvaret for gjennomføring av straff med elektronisk kontroll i Nordland fylke før jeg den siste tiden fungerte som enhetsleder ved Nordland friomsorgskontor.

Beskriv deg selv med tre ord?

- Pålitelig, snill og løsningsorientert.

Har du et forbilde?

- Jeg har mange forbilder. Alle de som til tross for en vanskelig forhistorie eller handicap håndterer livet og livets utfordringer er mine forbilder. De som stiller opp for andre, de som jobber frivillig, de som jobber i katastrofeområder, de som aldri gir opp, de som finner det positive i det håpløse, de er mine forbilder. Jeg får energi av å være sammen med mennesker som klarer utretter ting på tross av og ikke på grunn av.

Hvilken berømt oppfinnelse skulle du gjerne stått bak?

- Det hadde ikke vært feil å kunne si at det var jeg som fant opp Penicillinet eller Gutenbergs trykkpresse.

Valgfritt, nevn tre historiske personer du gjerne kunne hatt ved middagsbordet?

- En middag med Jesus, Charlie Chaplin og Joakim Nielsen hadde blitt litt av ett selskap.

Til hvor og når ville du dratt om du hadde en tidsmaskin?

- Jeg skulle gjerne opplevd fødselen til mine barn på nytt. Jeg syntes det var fantastiske øyeblikk. Så hadde det vært utrolig å kunne opplevd Queen under Live Aid på Wembley i 1985 eller The Sex Pistols i 1976 på Manchesters Lesser Free Trade Hall. Konserten til Queen beskrives som deres beste noensinne mens konserten til Sex pistols sies å være en av de mest innflytelsesrike konserter som har vært spilt.

Hva ville du bli da du var liten?

- Som liten hadde jeg nok en drøm om å leve på prærien som Cowboy (Sølvpilen og Tex Willer inspirerte). Jeg var også innom drømmen om å bli fotballspiller eller rockestjerne. Snakker her om skikkelig dårlig selvinnsikt ja ? Så i dette tilfellet var det meget klokt å ikke følge drømmen.

Er det noe du har lyst til å lære som du ikke har gjort ennå?

- Som du ser trenger jeg virkelig å lære meg å tegne. Og om jeg hadde lært meg å synge og spille gitar ville jeg satt pris på det. Men jeg innser at jeg nok hører til blant de tonedøve. Når folk begynte å filme med VHS opptakere på 80-tallet og jeg fikk se og høre meg selv synge innså jeg hvor dårlig jeg er til å synge. Hadde en klassisk opptrenden i ett bryllup sammen men min yngste bror. Vi prøvde å synge «finnes det en kvinne» med De Lillos på scenen foran alle gjestene. Pappa satt og ristet på hode mens mitt søskenbarn som filmet holdt på å le seg i hjel. Tror den videoen brant opp i en tragisk husbrann for noen år siden. I så fall kom det noe godt ut av tragedien... Men skitt au. Syng med den stemmen du har.

Hvis du hadde hatt flere timer i døgnet, hva ville du ha brukt de til?

- Det bli alt for få timer på fjellet med fiskestangen og i sosiale lag med gode venner. Det skulle jeg gjerne gjort mer av.

Hva skal du gjøre i helga?

- Denne helgen fyller pappa 75 år. Det skal vi feire både fredag og søndag. Så gratulerer med dagen pappa? Søndag skal jeg også i barnedåp til Lars Aksel. Jeg er «gammelonkel» til Lars Aksel så det blir mye selskap sammen med familie og venner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...