Saltenposten A/S

Saltenposten

Dialog om drømmebygda

MED HJERTE FOR BYGDA. Valnesfjord nærmiljø ønsker seg mange påmeldinger til workshopen de skal ha om bygdas framtid i slutten av oktober. Dette bildet er tatt i fra åpningen av Hjerteløypa. Foto: Inger Maria Sjöberg

(VALNESFJORD) Valnesfjord nærmiljøutvalg inviterer bygdefolket til å forme framtiden på en workshop lørdag 26. oktober.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Valnesfjord nær-
miljøutvalg inviterer bygdefolket til å forme framtidens Valnesfjord.

- På en workshop lørdag 26. oktober er målet å se for seg hvordan Valnesfjord kan være på sitt beste, og hva vi i fellesskap kan gjøre for å nærme oss visjonen.

- Det er ikke første gang nærmiljøutvalget inviterer til kreativ høyttenkning. Begeistringshelga for åtte år siden utløste mange nye ideer og mye kraft. Men det er stadig tilflytting til bygda, og samfunnet rundt oss forandrer seg. Derfor syns vi det er på tide å skape en ny møteplass hvor vi kan forme visjoner for Valnesfjord, sier Melanie Merz, leder av Valnesfjord nærmiljøutvalg (VNMU).

Inspirasjon

VNMU har hyret inn anerkjente fagfolk til å lede workshopen.

- Vi er veldig glad for å ha med oss professor Ove D. Jakobsen og førsteamanuensis Vivi Storsletten fra Senter for økologisk økonomi og etikk på Nord universitet. De har gjennom-
ført lignende utopi-workshops andre steder i landet, med gode resultater, sier Merz.

Utopi som metode

- Utopien er det potensialet som ligger i samfunnet og i mennesket. Vi bruker utopi og dialog som metode for samfunnsutvikling, og tror det vil passe veldig godt i Valnesfjord. Det handler om å skape endring; bedre liv og et mer levende sted. Vi har erfart at denne måten å jobbe på forsterker både engasjement, pågangsmot og optimisme. Men det er avgjørende at ideene som springer ut av dialogen, følges opp av handling. Og da helst
i selvgående grupper, sier Ove D.
Jakobsen.

- Workshopen 26. oktober er innledende runde. Vi kommer til å følge opp med ett eller to arrangementer når det har gått et stykke tid. Nær-
miljøutvalget er også klar til å gi aktiv drahjelp til prosjekter som trenger det, forsikrer Melanie Merz.

Påmeding

Arrangementet, som foregår i Fellesheimen, er gratis og åpent for alle over 12 år. Påmelding til Kay-Espen Pettersen innen 20. oktober. Det kan skje på e-post eller sms; Kay.Espen.Pettersen@valnesfjord.no,
tlf. 95 74 73 81

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...