FELLES MØTE. Ungdomsrådet og formannskapet hadde dialogmøte 8. februar. Bak fra venstre Sten Robert Hansen (H), kommunedirektør Torill Mørkhagen, ordfører Kolbjørn Mathisen (Ap), Katrin Elvebakk (Ap), Rune Edvardsen (Ap), Beate Lill Pedersen (Sp) og ungdomskoordinator Sveinar Aase. Foran fra venstre Miriam Reiss, Paulo Vitor Rocha Pereira, Fadejs Pesko, Mahir Abdurrahman, Maren-Andréa Engan, Rebekka Osbakk, Tilde Moen og Kaspars Minzars. Foto: Eva S. Winther
FELLES MØTE. Ungdomsrådet og formannskapet hadde dialogmøte 8. februar. Bak fra venstre Sten Robert Hansen (H), kommunedirektør Torill Mørkhagen, ordfører Kolbjørn Mathisen (Ap), Katrin Elvebakk (Ap), Rune Edvardsen (Ap), Beate Lill Pedersen (Sp) og ungdomskoordinator Sveinar Aase. Foran fra venstre Miriam Reiss, Paulo Vitor Rocha Pereira, Fadejs Pesko, Mahir Abdurrahman, Maren-Andréa Engan, Rebekka Osbakk, Tilde Moen og Kaspars Minzars.

Dette er ungdommenes hjertesaker

Ungdomsrådet la fram sine største hjertesaker for politikerne i et dialogmøte torsdag.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: Torsdag var det dialogmøte mellom formannskapet og ungdomsrådet i Sørfold. Der fikk ungdommene komme fram med hvilke saker som ligger hjertene deres nærmest:

  • Kultur og fritidstilbud
  • Folkehelse og omsorgstjenester
  • Kafétilbud på Bakeriet lørdager for å inkludere innvandrere og flyktninger, samtidig være en møteplass for alle
  • Felles arrangementer for alle tre skolene i kommunen
  • Skoletransport

- Det er gode saker dere har valgt ut, sa kommunedirektør Torill Mørkhagen, og flere av politikerne bemerket det samme.

Skoleskyss

Ungdommene ble bedt om å utdype punktene, som for eksempel om skoletransporten.

- Skolebussen fra Røsvik til Straumen går tidlig alle dager i uka, selv om det bare er 0. time én dag i uka. Dermed blir det ekstra lang skoledag for de som er fra Røsvik, de blir slitne og får kanskje ikke vært med på fritidsaktiviteter, påpekte Rebekka Osbakk, nestleder i ungdomsrådet.

- Ungdomsskoleelevene fra Røsvik er i praksis uten kulturskoletilbud også. De har hatt et tilbud i skoletiden, men slik er det ikke på Straumen, tilføyet ungdomskoordinator og kulturskolelærer Sveinar Aase.

Kultur og transport

- Kulturtilbud kan knyttes til transport. Hvis det er aktiviteter som ikke det er mulig å gjøre i Sørfold, må vi kunne fikse transport. Slik som på Ung opening i Bodø sist helg da det ble satt opp buss helt fra Steigen og Hamarøy. Jeg husker også en gang da vi hadde tilbud om å dra på bowling, fortalte Miriam Reiss.

Hun foreslo også at det kunne vært flere tilbud i kulturskola, som dans.

- Vi ønsker mer å gjøre og flere møteplasser, la hun til.

Vil møtes mer

Noe av det de er opptatt av er å få flere fellesaktiviteter for ungdom i hele kommunen, for å bli bedre kjent.

- Man burde begynne så tidlig som mulig å treffes på tvers av skolene, mener Rebekka Osbakk.

- Det trenger ikke å være snakk om store arrangementer, sa Tilde Moen.

En kafé på Aktivitetshuset Bakeriet er også et stort ønske.

- Det kan skape samhold og bidrar til at flyktninger og innvandrere lettere kan få kontakt med de som bor her, forklarte Vitor Pereira.

Større våkenatt

Ungdomsrådet orienterte også litt om deltakelse i Salten ungdomsråd og andre ting de arbeider med framover.

Tidligere har det vært arrangert Våkenatt på Nordsia oppvekstsenter. I år utvider ungdomsrådet arrangementet og flytter det til Fauske.

- Vi har fått 80.000 kroner fra Bodø2024 til det, fortalte Vitor Pereira.

Vil ha innspill

Planen er at ungdomsrådet og formannskapet skal ha dialogmøte én gang i året. Det er også ønsket at de deltar i budsjettarbeidet.

- Ta gjerne kontakt om dere har innspill, sa ordfører Kolbjørn Mathisen.

Powered by Labrador CMS