KAKE, BRUS OG BREDE GLIS. Ronny Arve Stormo, Emil-André Andersen og Willy Sigfred Paasche feiret med kake og brus fredag. Den foreløpige fredningen av ordningen med stasjonsvakt ble tatt godt imot på ambulansestasjonen i Saltdal. Foto: Victoria Hansen Eriksen
KAKE, BRUS OG BREDE GLIS. Ronny Arve Stormo, Emil-André Andersen og Willy Sigfred Paasche feiret med kake og brus fredag. Den foreløpige fredningen av ordningen med stasjonsvakt ble tatt godt imot på ambulansestasjonen i Saltdal.

Ambulansestasjonene består:

- Dette er det all grunn til å feire

Det blir ingen retrett til den upopulærere ordningen med hjemmevakt for ambulanse-personell fra 1. oktober. Styrets vedtak ble feiret med kake og brus på stasjonen i Saltdal fredag.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Onsdag vedtok styret i Nordlandssykehuset å videreføre midlertidig ordningen med stasjonsvakt. Samtidig skal det jobbes med å se på organiseringen av ambulansetjenesten. Dette skal være gjort i løpet av første halvår i 2022.

- Dette er det all grunn til å feire. Det var jo mildt sagt stor bekymring for om vi måtte tilbake til hjemmevakt fra 1. oktober. Det var det ingen av oss som jobber i ambulanse-tjenesten som ønsket. Nå kan vi senke skuldrene og konsentrere oss om å gjøre jobben vår, og det kjennes godt. Det er også optimisme for at stasjonsvakt blir permanent, både her i Saltdal, i Beiarn og de andre stedene der det var hjemmevakt-ordning før pandemien slo til, sier ambulansearbeider og klinikk-tillitsvalgt Willy Sigfred Paasche.

Glad ordfører

12. august varslet Nordlandssykehuset at den forhøyede beredskapen i forbindelse med korona-pandemien skulle opphøre fra 1. oktober. Fra den dagen skulle hjemmevakt-ordningen gjeninnføres. Det fyrte opp blant andre Beiarn-ordfører Monika Sande, som sammen med kommunalleder Lisbeth Movik forfattet et protestskriv på vegne av fem kommuner.

- Vi fryktet for beredskapen og at dette ville føre til en større fare for at ambulansen ikke var bemannet, noe som skjedde over 100 dager i 2019 bare hos oss. Nå noterer vi en halv seier, og har en god følelse for at vi får beholde ambulansestasjonen her i Beiarn også etter at organiseringen er gjennomgått, sier ordfører Sande.

UTSATTE FEIRINGEN. Jostein Skinnvollen og kollegene skulle feire vedtaket torsdag formiddag. Det måtte vente da alarmen gikk. Foto: Kenneth Strømsvåg
UTSATTE FEIRINGEN. Jostein Skinnvollen og kollegene skulle feire vedtaket torsdag formiddag. Det måtte vente da alarmen gikk.

Kakefest utsatt

Torsdag var Saltenposten invitert til feiring med de ambulanse-ansatte i Beiarn. Den ble det ingenting av, akkurat da, for i det avisas utsendte ankom ambulanse-stasjonen i Løssiheimen på Tollå gikk alarmen hos Jostein Skinnvollen og kollegaen.

- Vi må nesten bare springe i bilen og komme oss av sted. Det fine er at denne måten å jobbe på nå videreføres. Vi er sammen fra vi rykker ut, og ingen av oss må bruke tid på å hente makkeren hjemme. Sånn skal det være, sier Skinnvollen med et smil, før blålyset tennes og ambulansen legger i vei mot oppdraget.

Sa opp i protest

Onsdagens vedtak, anført av styreleder Odd Roger Enoksen i Nordlandssykehuset, har skapt ro i rekkene. Blant mange reaksjoner mot reverseringen til hjemmevakt var de ansatte i Steigen. Der sa over halvparten, seks av ti ambulanse-ansatte, opp sine stillinger i protest mot gjeninnføringen av den upopulære ordningen med hjemmevakt.

Trakk oppsigelsene

Ikke lenge etter vedtaket i styret onsdag trakk de seks oppsigelsene tilbake, skriver Avisa Nordland.

– Vi har fått beskjed om at vi er velkommen tilbake og at Nordlandssykehuset trenger oss. Nå får vi en trygg og god arbeidshverdag når vi får rykke ut på jobb samtidig, vi som til enhver tid er på vakt.

Det sa ambulansearbeider Mona Rist Nystad i Steigen til Avisa Nordland onsdag.

Powered by Labrador CMS