DRAGEID. Pål Kenneth Strøm og Carl Christian Moland i PK Strøm mener det er like aktuelt å etablere et steinbrudd på Drageid.
DRAGEID. Pål Kenneth Strøm og Carl Christian Moland i PK Strøm mener det er like aktuelt å etablere et steinbrudd på Drageid.

Debatt:

- Det må i det minste forventes at vedtak fattes på rett grunnlag

- Å oppleve mistillit fra egne partifeller må være belastende å bære og ødeleggende for politisk virke.

Publisert Sist oppdatert

Over lang tid har jeg bevitnet hvordan eier og daglig leder av firma PK. Strøm, samt andre meningsfeller, har formulert subjektive meninger og trakkaserende påstander om politikere og enkeltpersoner i Saltdal kommune. Når samme personer mangler gode argument som begrunnelse for planlagt drift av streinbrudd på Drageid velger de heller å gå til angrep på politiske parti og påstår udugelighet og konspirerende teorier som begrunnelse for å få omgjort politiske vedtak.

At samme vedtak er fattet i demokratisk prosess, hvor alle relevante proplemstillinger og faktiske forhold er belyst, settes arrogant til side. Da kalles prossessen for en næringsfiendtlig politisk farse, fattet av udugelige politikere.

At ordfører kjenner seg igjen i denne karakteristikken er bare trist å observere.

Å oppleve mistillit fra egne partifeller må være belastende å bære og ødeleggende for politisk virke.

Prinsippet om å ivareta alle interesser for alle beboere viker i hensynet til tiltakshaver, til toss for at de verken kan dokumentere antall arbeidsplasser eller framskaffe analyseresultat som bevitner at det forefinnes masser som det er mangelvare av i Saltdal kommune.

Nettopp kvalitet på massene har vært brukt som et hovedargumentert grunnlag for etablering av steinbrudd, både fra tiltakshaver selv og fra virksomhetens meningsfeller. Det hevdes sågar at bruddets beliggenhet vil fremskaffe masser som det er mangelvare av i Saltdal kommune. Videre kan en lese at miljøbelastningene vil bli kraftig redusert da bruddet vil gi mindre behov for innskiping av masser levert ved båt.

Politikerne har ikke latt denne påstanden stå uimotsagt; når tiltakshaver ikke har etterkommet Saltdal kommune og politikernes krav som dokumenterer kvalitet, ja så må jo formannsskapets vedtak være fattet på rett grunnlag. Det er da ikke rimelig å mene noe annet. Politikernes vedtak berører ikke bare næringsinteresser, det berører i høyeste grad uopprettelige inngrep i natur, miljø og nærområde. Inngrep som får store negative konsekvenser for oss beboere, og da må det i det minste forventes at vedtak fattes på rett grunnlag.

Styreleder for grunneiere har, via Saltenposten og i diverse skriv til Saltdal kommune, vært en meningsbærer for tiltakshaver og grunneiere som er for etablering av steinbrudd. Styreleder er leder for alle grunneiere, men har ikke evnet å presentere et balansert budskap som også skildrer motstand. Når det rettes kritikk mot politikere representerer det ikke motstandernes syn. Når styreleder vektlegger 46 underskrifter som inntekt for steinbrudd, balanserer han ikke dette mot alle oss som er mot.

Når styreleder sender brev til ordfører og Saltdal kommune, hvor han signerer på vegne av grunneierlaget, og sier «at steinbruddet har stor betydning for grunneierlagets økonomi, at politikernes behandling av tiltakshaver er under enhver kritikk, at politikerne må få saken opp på ny og få steinbruddet i gang» , ja; da balanserer ikke leder aller grunneiernes syn, og kanskje ei heller alle «ja- folkets» syn?

Powered by Labrador CMS