LOKAL MAT. Med saft, gele og syltetøy fra bær hun har plukkt selv, presenterer Anne Lise Løkken fra Gyltvik seg på Matfestivalen. Foto: Stig Bjørnar Karlsen
LOKAL MAT. Med saft, gele og syltetøy fra bær hun har plukkt selv, presenterer Anne Lise Løkken fra Gyltvik seg på Matfestivalen.

Den hittil største matfestivalen er i gang

Over 40 utstillere i år mot under 30 i fjor. Fredag ble den årlige matfestivalen i Fauske sentrum dratt i gang, i nydelig høstvær.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Denne gang mer allsidig enn før, spesielt takket være den maritime delen med Nord Universitet som tilbød både mat og forskning. Fredag for skoleklasser, lørdag også for folk flest.

Under tittelen «Havets hemmelige spiskammers» presenterte forskere, andre ansatte og studenter den ene spennende retten etter den andre i teltet sitt nede ved sjøen.

Maritimt

Og uten at elevene på besøk var klar over det, sto det studenter og observerte reaksjonene etter hvert som de nye og spennende matrettene kom inn i munnhulen.

Og inntil kai lå Bjørnar Olsen fra Bodø med sin turbåt, en gammel fiskebåt. På dekk hadde han laget en liten kafé der vi treff fire siviløkonomstudenter som syntes matfestival er viktig, fordi sjømat er framtida både når det gjelder hva vi skal spise og hva vi skal leve av.

Bønder bak disken

Kari Ane Steinåmo fra Beiarn mener matfestivalen er en glimrende arena for å få fram lokal mat. Hun synes spesielt slike store arrangement er verdifull for å få frem de populære smurte lefsene.

Marianne Kilavik var en fire melkebønder fra Fauske som står på stand for Tine. Interessant og lærerikt synes hun å komme nør brukerne når de gir ut smaksprøver på nye produkter.

Powered by Labrador CMS