GRUPPEMØTE. Før vedtaket i atter en Slipen-sak måtte det gruppemøte til. Nå skal det finnes ut hva man kan få gjort av 20 millioner for å ruste opp Slipen. Her er Aps-gruppe. Wenche Skarheim, Truls Paulsen, Eskild Storteig og Kjell Magne Johansen. Foto: Sylvia Bredal
GRUPPEMØTE. Før vedtaket i atter en Slipen-sak måtte det gruppemøte til. Nå skal det finnes ut hva man kan få gjort av 20 millioner for å ruste opp Slipen. Her er Aps-gruppe. Wenche Skarheim, Truls Paulsen, Eskild Storteig og Kjell Magne Johansen.

- Dekk Slipen med plater

Hva kan man få gjort med Slipen for 21 milloner kroner?

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Det var et spørsmål som Eskild Storteig (Ap) spurte Rune Håndlykken i COWI om etter at de hadde presentert et komprimert forslag på hvordan en kan gjøre om industribygget til kulturbygg med et betydelig redusert areal.

Storteig lurte også på om ikke Slipen vil miste sin identitet ettersom forslaget også går ut på å isolere bygget fra utsiden.

Gjøres likt

- Det er gode spørsmål. Man kan legge bygningsplater utenpå og gjøre de lik det som er i dag, samt at vinduene kan skiftes ut med lignende vindu, svarte Rune Håndlykken.

Det økonomiske spørsmålet var det verre med, for når de gjeldende bygningskrav skal følges så er det strengt. Det som i alle fall ble klart for politikerne er at det må gjøres noe med taket, og at nytt elektrisk anlegg og ventilasjon er påkrevet.

På overtid

Heis og servicebygg foreslås på utsiden av bygget, og så kan man bygge på klosser på bygget etter hvert som en har råd, som kan romme bibliotek og kino.

- Vi har også forelått en fjerde etasje. Da bevarer en Tredje, samt at en kan få isolerte rom til kulturskole i fjerde.

Håndlykken vise også bilder av såkalt teleskop-amfi, som er veldig anvendelig.

På overtid

Innledningvis ble det presisert at bygget kan ikke driftes slik det gjør i dag med dispensasjoner.

- Det er på overtid, presiserte Ivar Skogset.

Han sa at nå må en plan legges for hva og hvordan og de skal skal gjøre det videre, og så skal det ut på anbud.

- Så saken kommer tilbake til dere, påpekte Ivar Skogset.

Finnes mange

Christian Ruså spurte om det finnes det eksempler på næringsbygg som er omregulert til kulturbygg.

- Tau scene i Stavanger og deler av Kulturfabrikken i Sortland er eksempler. Hovedproblemet er for små volum og takhøyde. Samt lydisolasjon. Men det er blitt færre bygg etter 2017 med TEK7, svarte Håndlykken.

Skolen er fortsatt med

Jim Hansen fra Frp ville høre om det ikke er sånn at Saltdal videregående er helt ute av Slipen. Det avkreftet ordføreren på det sterkeste. Han har nylig vært i kontakt med rektor, og det jobbes fortsatt med å få etablert ei lyd-lysteknikk-linje.

Hansen la fram forslaget til Frp som de fremmet i formannskapet, om at Blåfrost-folket overtar bygget, og at det opprettes et nonprofit-selskap som ikke skal ta ut utbytte. Videre skal det framgå at ved en eventuell avvikling av de opprettede selskapet, så skal selskapets verdier tilbakeføres til Saltdal kommune.

Skal ut på anbud

Ei tverrpolitisk arbeidsgruppe har møttes tre ganger og jobbet med Slipen, og Janicke Lekang (Sp) presenterte deres forslag som var tilnærmet det som ble vedtatt.

Vedtaket ble som følger:

1.Saltdal kommune er positive til å finne løsninger for å fortsette driften ved Slipen scene.

2. Formålet er å få til en bruksendring av Slipen Scene til kulturformål.

3. Det gjennomføres kartlegging av byggtekniske mangler ved eksisterende bygningsmasse, som er nødvendig forå kunne foreta bruksendring av Slipen Scene til kulturformål.

4. På bakgrunn av kartleggingen av byggetekniske mangler gjennomføres det en anbudskonkurranse i løpet av høsten 2020.

5. Løsningene skal ivareta behov som i dag dekkes ved Rognan samfunnshus, slik at aktiviteten der på sikt kan flyttes til SlipenScene.

Powered by Labrador CMS