Saltenposten A/S

Saltenposten

De som har bygd ulovlig på hytta blir avslørt

FÅR BESØK. Alle hytter som ligger verneområder på Saltfjellet skal registreres i sommer. Denne hytta til Saltdal jeger- og fiskerforening ved Storvatnet ovenfor Evenesdal er en av dem. Foto: Frank Øvrewall

Alle hytter på Saltfjellet får besøk av Fjelltjenesten i sommer.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SALTEN: Det kan føre til at ulovlig byggeaktivitet de siste 20 årene blir avslørt. Det er nemlig 20 år siden hyttene ble registrert sist. Det skjedde sommeren 1997-1998.

Da ble alle hytter, bygg og andre kjente installasjoner i verneområdene på Saltfjellet registrert av Statskog Fjelltjenesten på oppdrag fra Fylkesmannen i Nordland.

Fotografert

Formålet med denne registreringa var å dokumentere hvordan byggverkene så ut ved opprettelsen av vernet.

- Eierskap, areal og fotodokumentasjon ble lagt inn i et eget arkiv som kunne tas frem ved senere anledninger. Kartleggingene skulle kunne brukes til å avdekke ureglementert byggeaktivitet på eller ved hyttene, forteller nasjonalparkforvalter Inge Sollund Ingvaldsen i en pressemelding.

Ny runde

I løpet av sommeren 2018 vil Statskog Fjelltjenesten på oppdrag for Midtre Nordland nasjonalparkstyre gjøre en ny registrering av husvære i Saltfjellet. Det nye datamaterialet kan brukes i løpende saksbehandling og i forbindelse med ny forvaltningsplan som skal utarbeides for disse verneområdene.

- Sammenlikning med det gamle arkivet gir også muligheter til å avdekke brudd på gitte dispensasjoner eller ulovlige byggeaktiviteter, i løpet av denne tjueårsperioden, heter det i pressemeldingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...