Byfeskern har stengt butikken i Sjøgata:
- Et grep vi måtte ta
- Butikken er blitt produksjonslokale for produktene våre som nå selges i stadig flere butikker, sier Byfeskern Bård Larsen.
FAUSKE: Saltenposten får tak i han mens han drar opp fisk utenfor Venset. Snart setter han kursen over fjorden mot Breivika.
- Det er ingen fare for bestanden i fjorden akkurat i dag, flirer han.
- I januar og februar i fjor var det veldig bra fiske. Det er litt dårligere i år, men jeg har ikke fått vært like mye ute. Har jobbet litt med nybåten, sier han videre.
Som en følge av flere faktorer er butikken i Sjøgata nå stengt.
- Vi talte litt på knappene allerede i fjor, men fortsatt. Det vi gjorde da vi fikk produktene ut til Coop, Bunnpris og Rema var at vi på ett vis drepte oss sjøl litt, sier han.
Omsetningen i egen butikk gikk ned, selv om varene føk ut andre steder.
- Det er mindre krevende det vi gjør nå. Kostnadsmessig er det lavere og det er et grep vi måtte ta. Butikkene vi selger gjennom nå åpner jo lenge før og stenger lenge etter det vi kunne klare, sier han.
Nå ser han på mulighetene for å få enda flere av sine produkter ut i butikkhyllene.
- Akkurat nå er det vel 11 butikker; Bunnpris, tre Rema- og sju Coop-butikker, sier Larsen.
Lokalet i Sjøgata er nå produksjonslokale for fiskekaker, fiskepudding, laks og andre ting.
De vurderer å flytte produksjonen til Holstad utenfor Fauske sentrum, men ser det litt an.
For de ansatte så er det slik at de fleste av dem er i jobb fortsatt, etter litt permitteringer i januar inntil den nye båten var i drift.
- Anne i butikken har fått seg ny jobb, så det løste seg sånn. Hun var innom her om dagen og spiste kake med oss da vi feiret en bursdag, sier han videre.
I dagligvarebutikkene selger nå Rema både fiskekaker og urtemarinert røykalaks, og Byfeskern prøver å få ut flere produkter dit.
Coop Extra har fiskekaker og på Fauske også fiskegrateng, to typer røykalaks og fiskepudding, samt åpning for fiskesuppe og baccalao, men dette er ikke på plass riktig ennå.
- Så tester vi litt rødsei eller gammelsalta sei, blant annet på Jernbanekafeen, legger han til.
Det er fortsatt mulig å bestille fisk, men da må man opp i litt størrelse.
- Vi leverer ikke 200 gram seifilet til privatkunder, men prøver å være på servicesiden, sier Bård Larsen