POPULÆR THAIMAT. Etter masse forespørsler fra folk i bygda, åpner nå Maneenut Pedersen (56), Yuvadee Kristoffersen (43) og Ampika Larsen (48) søndagsrestaurant i førsteetasjen på Bakeriet på Straumen. Foto: Maria E. Trondsen
POPULÆR THAIMAT. Etter masse forespørsler fra folk i bygda, åpner nå Maneenut Pedersen (56), Yuvadee Kristoffersen (43) og Ampika Larsen (48) søndagsrestaurant i førsteetasjen på Bakeriet på Straumen.

Blid trio skal servere thaimat på Bakeriet

Disse tre damene åpner søndagsrestaurant med eksotiske og litt norske smaker på Straumen.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: Lurer du på hva du skal ha til søndagsmiddag? Du trenger ikke å spekulere mer. Disse tre damene fra Thailand kan fikse det for deg.

Nå åpner de nemlig restaurant på Aktivitetshuset Bakeriet på Straumen tre søndager framover. Her blir det buffet mellom klokka 11 og 19 med ulike matretter både fra Thailand, Japan og andre deler av verden.

- Det blir også litt norsk for de som er litt mer skeptisk, forklarer de.

Thailandsk og norsk

Damene inviterte lokalavisa på en liten prøvesmak fredag, og undertegnede fikk smake en thailandsk kyllingrett med rød saus, en suppe med kjøtt og grønnsaker som ligner på norsk kjøttsuppe eller lapskaus, og friterte kyllingklubber.

Rettene smakte fortreffelig, og om du er nysgjerrig, ta turen på søndag. Her kan man spise så mye man vil for en billig penge.

Kokk i Thailand

Maneenut er utdannet kokk og har jobbet på restaurant i Thailand, hvor hun har lært å lage matretter fra hele verden. Hun får masse skryt fra både Yuvadee og Ampika.

De to har også kjøkkenerfaring, og de forteller at det går svært raskt når trioen slår seg sammen på kjøkkenet over grytene.

- Hva syns dere om det norske kjøkkenet?

- Fårikål er godt, og pinnekjøtt også, sier Yuvadee.

Norske grønnsaker

De skryter av norske råvarer og har vent seg til å bruke både potet, kålrot og purreløk. Men de har med seg en østlig kunnskap om smakssammensetninger som vi i Norge ikke kan konkurrere mot. Dermed har de et godt utgangspunkt for å starte restaurant.

Yuvadee og Ampika har bodd i Norge i et par år nå, og går på skole for å lære bedre norsk. De syns kontrastene fra det livlige Thailand er store.

- Jeg blir glad når jeg ser bilene på veien eller hører et fly, ler Yuvadee, som bor i Røsvik.

Lære mer norsk

Maneenut, som bor i Andkilen, kom til Norge for åtte år siden og ønsker fortsatt å lære seg mer norsk. Men det har vært utfordrende, siden folketettheten er mye lavere her på den norske landsbygda enn de er vant til i hjemlandet.

- Nå får vi større sjanse til å snakke med folk og dermed lære oss mer norsk, sier de blide damene som gleder seg stort til å åpne restaurant «Tre Naree Thaimat».

Powered by Labrador CMS