Foto: Illustrasjonsfoto

Debatt:

Bakeriet reagerer på strategien til Coop Nordland

Bakeriet AS jubler ikke for bakeri-nyheten på Fauske.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ansatte ved Bakeriet AS har i dag fått beskjed om at Coop Nordland skal bygge bakeri i Fauske.

Dette er en merkelig strategi av Coop. I disse tider der miljø og kortreist mat er i vinden. Vi ved bakeriet AS har tre avdelinger, i Bodø, i Mo i Rana og Brønnøysund nettopp for at vi skal være nært kundene, vi skal bevare kompetanse og vi skal ha kvalitet og ferskhet på produktene, men ikke minst vi tenker klima og miljø.

Skal Coop levere brød til hele Nordland vil dette gå utover kvalitet, men også punktlighet. Fra Fauske til Brønnøysund er det 42 mil, fra innland over høyfjell til kyst og med bruer og ferjer. Vinterstid i full storm stiller jeg spørsmål om hvordan Coop skal løse dette med ett bakeri som må starte produksjon og transport til kundene dagen før, men selv da står i fare for å ikke klare leveranser, og uten mulighet til å produsere nærmere der kundene bor.

Coop Helgeland har tidligere vært eiere av Bakeriet, men bestemte seg for å selge oss. Vi har levert ferske bakevarer og konditorvarer til Coop siden 1954, og fremstår i dag i første rekke blant moderne bakerier i Norge.

Vi har i lengre tid hatt forhandlinger med Coop om å få til et tettere samarbeid, men dette er ikke Coop interessert i.

Er det å være en ansvarlig samfunnsaktør når arbeidsplassene som skal opprettes fører til at andre lokalsamfunn mister sine?

Vi baker med surdeig, vi tar vare på gamle tradisjoner, vi baker kortreiste ferske brød, vi mener vi er konkurransedyktig på pris, ikke minst vi har over 100 kompetente ansatte i tre bakerier i nordland som nå står i fare for å miste jobbene sine.

Mvh.

Sven-Are Gårdvik

Hovedtillitsvalgt

Powered by Labrador CMS