Saltenposten A/S

Saltenposten

Synspunkt

Alt er ikke bare trist

Jeg har så utrolig mye å le av egentlig.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2019 kl 15:11

Livet leves seks tommer foran ansiktet

Denne uka var den årlige markeringen av verdensdagen for psykisk helse, og heldigvis blir det mer og mer akseptert å snakke åpent om hva psykisk helse og ikke minst psykisk sykdom betyr og innebærer.

Det finnes så ufattelig mange forskjellige måter å slite med sinnet på, at det nesten er overveldende å tenke på. Man kan bli deprimert av mindre, faktisk.

Så en av de sakene jeg savner litt i all den negative, om enn veldig nødvendige omtalen, er hva som gir glede. For det er ingenting som kurerer det å slite mer enn glede.

Veien til glede er lett for de som ikke har det vanskelig. Det kan virke tåpelig at noen skulle ha problemer med å finne noe som kan gi dem noe å glede seg over. Men det er sannheten, og det må de som aldri har hatt det vanskelig gjøre et skikkelig forsøk på å forstå og akseptere.

For min egen del har det vært et liv preget av veldig lite tungsinn, men det lille som har vært har vært veldig overveldende den tida det sto på.

Men jeg klare å finne de små gledene. Det som kunne hjelpe meg videre.

Når det kommer til ting å glede seg over, så har jeg så uendelig mye. Lenge trodde jeg at det var å ha masse materielle gleder og frihet til å gjøre akkurat det jeg selv ville hele tiden.

Men her om dagen spurte min bedre halvdel hva jeg ønsket meg til bursdagen min som nærmer seg med stormskritt. Jeg har mindre enn en måned igjen, så er jeg en mann i 40-årene.

Normalt sett ville det skremt livskiten av meg, men i stedet ble jeg sittende å tenke på hva i all verden jeg skulle ønske meg i bursdagsgave. Jeg brukte så lang tid på å komme fram til et svar at det nesten var irritasjon å spore hos spørsmålsstilleren.

- Du MÅ nesten komme med noe.

Jeg sa at jeg trenger en ny cymbal til trommesettet. Jeg har banket den andre inn i en sprekktilstand som ikke lar seg reparere.

Kanskje det ikke står så dårlig til da? Jeg har alt jeg kan ønske meg. Jeg har mange som er glad i meg, og mer enn nok å gjøre på jobb og i fritida.

Her om dagen hadde jeg en åpenbaring om hva som kan gi meg en ektefølt glede som absloutt ingenting annet.

Guttungen lå på sofaen og så på ipaden. Han er normalt sett den gladeste fyren jeg vet om, men dette var helt ekstremt. Han så på en greie med folk som går på trynet og jeg tror aldri jeg har hørt en så hjertelig latter i hele mitt liv. Og der og da skjønte jeg, at så lenge jeg har denne lykkepillen av en latterbombe å lytte til, så kommer jeg ikke til å bli deprimert. Så lenge han kan ha det så bra som dette, kommer jeg til å være lykkelig.

Så enkelt og så vanskelig.

Å bli tatt tilbake til den bekymringsløse følelsen av barndom, den er helt unik. Hvis man klarer å minnes hvordan det var, er ikke følelsen av lykke så langt borte.

Herregud, som jeg elsker å leve. Jeg skal nyte så mye jeg kan, for det er sunt for min egen del. Og det som er sunt for meg, gjør livet til de rundt meg bedre.

Hvis man ikke passer på, er det fort gjort at det som er vanskelig og tungt får bestemme. Det kan ende opp med at det er det som setter premissene for hvordan vi møter livet.

Livet leves seks tommer foran ansiktet.

Jeg skal gjøre det jeg kan for å sette pris på det så lenge jeg kan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...