GÅR TURER. Aktivitetsvenn Berit Olufsen sammen med Anne Sørensen og Erna Josefsen fra demensforeningen. - Vi møtes mandager og er ofte på tur i lag, forteller Olufsen, noe Sørensen setter pris på. Foto: Sylvia Bredal
GÅR TURER. Aktivitetsvenn Berit Olufsen sammen med Anne Sørensen og Erna Josefsen fra demensforeningen. - Vi møtes mandager og er ofte på tur i lag, forteller Olufsen, noe Sørensen setter pris på.

Aktivitetsvenner kommer snart hjem til eldre

(FAUSKE) Før sommer håper Erna Josefsen på at de får startet opp kurs for nye aktivitetsvenner, slik at de kan utvide sitt tilbud.

Publisert Sist oppdatert

Berit Olufsen har vært aktivitetsvenn helt siden demensforeningen under paraplyorganisasjonen Nasjonalforeningen for folkehelse startet opp med tilbudet på Fauske.

Hjemmetilbud

- Anne er min tredje venn som jeg besøker, og Anne er jo glad i å være ute, så vi går ofte turer. Vi snakker om blomstene og hager, og det vi ser på tur. Vi har det koselig sammen.

Nå håper Josefsen på at de også kan begynne med aktivitetsvenner hos eldre som bor hjemme og kanskje sitter alene og er demente. Dette tilbudet blir mer og mer vanlig andre plasser.

- Ensomhetsfølelse er ikke en god ting, da går det gjerne feilveien, sier Josefsen.

En time i uka

- Jeg er glad i å være ute, og har arbeidet mye ute da jeg jobbet på gård i Moen, forteller Anne (79) som opprinnelig kommer fra Megården.

Når Berit dukker opp i døra i Moveien hvor Anne bor, så vet Anne at nå blir det tur. I førjulstiden var det mye flott adventspynt å se gatelangs. Ofte går de ned til Bygde-

tunet.

Olufsen synes hun får like mye

igjen som aktivitetsvenn som hun gir av sin tid. En time i uka.

- Men noen velger heller to timer annenhver uke, og det er jo ikke slik at man ikke kan reise bort på ferie som aktivitetsvenn.

Trenger flere

Demensforeningen har per nu 15 aktivitetsvenner som er knyttet opp til Helstetunet. Vennene er knyttet opp til en arbeidsgruppe hvor Helsetunet og Frivilligsentralen er representert.

- Vi prøver å finne venner som kan passe til de personene som trenger dette aktivitetstilbudet. Er det ikke kjemi i forholdet, så bytter vi, forsikrer Josefsen.

Blir kurset

Mona Hansen er koordinator i hjemmetjenesten, og hun bidrar med å finne matchende "par".

Før du kan bli aktivitetsvenn så må en gå i gjennom et seks timers kurs fordelt på to dager. Josefsen holder første del av kurset, og Snorre Johansen har andre del. Taushetsplikt er selvsagt et av punktene som gås gjennom.

Har du lyst på en aktivietsvenn så er det bare å kontakte Mona Hansen på nummer 466 500 02. De som vil bli aktivitetsvenn kan kontakte Erna Josefsen:

Powered by Labrador CMS