Saltenposten A/S

Saltenposten

Aksel har tatt inn på Akershus festning

ØVERSTE NIVÅ. Aksel Grunnvåg fra Fauske er tillitsvalgt for åtte tusen soldater fra hele landet. Foto: Stig Grunnvåg

Før jul ble Aksel Grunnvåg tillitsvalgt for 500 soldater på russgrensen. Nå er han blitt landstillitsvalgt for 8.000 soldater.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

FAUSKE/OSLO: Han har flyttet fra Sør-Varanger og inn på Akershus festning i Oslo.

Mens han i Finnmark representerte én avdeling, følger han nå opp tillitsvalgte fra hele landet, og driver mer rådgiving. I tillegg er det overordnet fagforeningsarbeid rettet mot politisk nivå.

Heltidsjobb

Han begynte for to uker siden, og allerede for en uke siden var han i møte med både forsvarsminister Frank Bakke Jensen og forsvarssjef Fredrik Bull Hansen.

Han er fortatt i førstegangstjeneste. Når den er ferdig om noen uker, får han lov til å være tillitsvalgt som en heltidsjobb.

Han er en av fem landstillitsvalgte. De fem utgjør vernepliktsrådet, som er det øverste organet for tillitsvalgte.

Lønn og rettigheter

- Jeg er opptatt av soldatenes ve og vel, som lønn, rettigheter og arbeidstid. Jeg vil si rett ut til ledelsen hvordan soldatene opplever førstegangstjenesten, sikre at deres syn blir hørt, sier Aksel Grunnvåg.

Han liker å være stemmen til andre som kanskje ikke har samme gjennomslagskraft

- Å representere folk som har mindre påvirkningskraft, og sørge for rettferdighet, det tiltaler meg, sa han i et intervju med Saltenposten for en tid tilbake.

Drømmejobb

Som landstillitsvalgt er han valgt for ett år, og kan velges i maksimalt tre perioder. Det var mange søkere til de fem jobbene. At han ble en av dem, synes han er en fin anerkjennelse for jobben han har gjort i Finnmark.

- Jeg er glad for å kunne fortsette med dette på høyere nivå. Akkurat nå vil jeg si det er drømmejobben, sier Aksel Grunnvåg.

Etter perioden som tillitsvalgt har tenkt å studere markedsføring.

Derfor passer et godt at han i gruppen på fem har fått ansvar for kommunikasjon og presse.

Gode erfaringer

Siden han ble tillitsvalgt, har han hatt god erfaring med forsvarsledelsens evne til å forstå soldatenes behov.

- Jeg har møtt mange høye herrer. De er samarbeidsvillige og viser respekt. Det er betryggende å vite at de vil høre på hva erfaringer og innspill til hvordan ting bør gjøres.

Fra frø av har han erfaring som tillitsvalgt på Fauske videregående skole, han har vært et år i USA, og han har etablert enkeltmannsforetaket Fauske knivsliping.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...