Saltenposten A/S

Saltenposten

35 lærere fra hele landet fikk en smakebit av Saltdal

MUSIKK TIL MATEN. Etter å ha fått mye informasjon og sett seg om på Rognan, gikk turen til Røkland der lærerne ble servert møsbrømlefse og musikk. Her underholder Geir Liepelt med sanger fra Petter Dass.

Et nettverk av lærere fra videregående skoler i hele landet har vært på besøk i Saltdal for å utveksle ideer.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 09:59

SALTDAL: Her fikk de en god smakebit av Saltdals næringsliv, næringsliv, kultur og mat i form av møsbrømlefse.

Tre dager

Saltdal videregående skole er nemlig med i UNESCO sitt skolenettverk, det som heter UNESCO Associated Schools Prosject Network, forkortet til ASP-nett-skole. Gjennom dette nettverket møtes lærere fra norske skoler for å utveksle erfaringer og få nye ideer.

Anita Johansen har jobbet i dette nettverket i mange år. De 35 deltakerne tilbrakte tre dager i Salten, to av dem i Bodø. Tirsdag brukte de i Saltdal, der Anita Johansen hadde satt sammen programmet.

Nexans

Her sto det selvfølgelig et besøk på Saltdal videregående skole. Samarbeidet skolen har med Nexans var et tema som HR-sjef Trine Stenvold fra bedriften og lærer Frode Arntzen orienterte om.

Gjennom dette samarbeidet får elever muligheten til å oppleve Hannover og søsterfabrikken der gjennom et utvekslingsprogram.

Tema for hele samlingen var «Havet og bærekraftig utvikling». Lærere fra Saltdal videregående presenterte et undervisningsopplegg rundt det med bærekraftig utvikling, som er et tverrfaglig samarbeid mellom design og håndverk og naturfag.

I Rognanfjæra

- Når vi skal presentere Saltdal, kommer vi ikke utenom krigshistorien, mener Anita Johansen.

Konservator Finn Rønnebu ved Nordlandsmuseet tok derfor deltakerne med på krigskirkegården i Botn og viste dem Blodveien før turen gikk videre til Saltdal videregående skole.

- Etterpå fikk de også et besøk hos båtbygger Kai Linde, og Knut Saksenvik viste dem rundt i Rognanfjæra, forteller Anita Johansen.

Møsbrømlefse

Deretter bar det i buss til Røkland og Kaleido.

- Sverre Breivik sørget for godt humør på bussen og møsbrømlefse på Kaleido, og Geir Liepelt serverte Petter Dass-sanger, forteller Anita Johansen.

Dermed skulle de 35 lærerne pluss en arbeidsgruppe fra UNESCO ha fått et godt innblikk i Saltdal og Saltdal videregående skoles aktiviteter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...