Saltenposten A/S

Saltenposten

2.659 er helt ledige i Nordland

Ledighetstallene fra NAV for februar viser både oppgang og nedgang i kommunene i Indre Salten. Foto: Arkivfoto

I februar 2019 er det 2.659 helt ledige i Nordland. Dette er 50 flere helt ledige enn på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,1 prosent.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Bruttoledigheten, som i tillegg inkludere arbeidssøkere som deltar på arbeidsrettede tiltak, var på 3.329. Dette tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

Indre Salten

For Indre Salten sin del, varierer det om arbeidsledigheten har gått opp eller ned i de ulike kommunene. I Beiarn var det ni arbeidsledige i februar. I Saltdal var det 43, en nedgang fra i fjor på 23 prosent.
I Fauske var 107 ledige i februar, en oppgang fra i fjor på 10 prosent. Sørfold hadde 34 ledige, noe som utgjør 62 prosent flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Som forventet

I landet sett under ett er antall helt ledige på 68.302 personer i februar. Dette er en nedgang på to prosent fra samme måned i fjor, og ledigheten ved utgangen av februar tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken.

- Ledigheten i Nordland er omtrent som vi har forventet og fortsatt relativt lav. Mange arbeidsgivere har utfordringer med å skaffe nok og riktig arbeidskraft, og der må vi samarbeide for å få flere inkludert i arbeidslivet, sier direktør i NAV Cathrine Stavnes i en pressemelding.

Yrkesbakgrunn

I Nordland finner vi nå flest helt ledige med bakgrunn fra industriarbeid (399), bygg og anlegg (341) og butikk- og salgsarbeid (317).

Størst ledighetsnedgang fra februar i fjor finner vi innenfor bygg og anlegg, der det nå er 27 færre helt ledige.

Flest menn

I februar er det totalt 1 004 helt arbeidsledige kvinner, en ledighetsprosent på 1,7. Dette er 80 flere personer enn i fjor. Det er totalt 1 655 helt arbeidsledige menn som gir en ledighetsprosent på 2,5. Det er en nedgang på 30 personer sammenlignet med samme måned i fjor.

Aldersgruppene som har høyest ledighet i prosent av arbeidsstyrken er 20-24 år med ledighet på 3,7 prosent og 30-39 år med 3,0 prosent ledighet. Blant de yngste (19 år og under) er ledigheten på 1,8 prosent.

Varighet

Antall registrerte langtidsledige (helt ledig i mer enn 26 uker) er i februar på 560 personer. Det er en økning på 12 personer fra i fjor på samme tid.

Denne måneden er det registrert 2 151 korttidsledige i Nordland (helt ledig i mindre enn 26 uker). Det er 38 flere personer enn i samme måned i fjor.

21 med to prosent eller lavere

Laveste ledighet ved utgangen av januar finner vi i Bindal kommune der det er 0,4 prosent arbeidsledighet. I Vevelstad er ledigheten på 0,8 prosent og Hattfjelldal har 0,9 prosent ledighet. Hele 21 av fylkets kommuner har ledighet på 2,0 prosent eller lavere.

Størst i Moskenes

Høyest ledighet finner vi i Herøy kommune med 6,0 prosent, Vestvågøy kommune med 4,1 prosent og Moskenes kommune med 3,7 prosent ledighet.

I de større bykommunene har Bodø en ledighet på 1,7 prosent, Rana 2,2 prosent, Narvik 2,1 og Vefsn 1,7 prosent.

Arbeidssøkere på tiltak

Totalt er det 670 personer som er registrert som arbeidssøkere på tiltak i Nordland i februar. Dette er 231 færre enn på samme tid i fjor. Dermed er 0,5 prosent av arbeidsstyrken i Nordland på et arbeidsmarkedstiltak.

Permitterte

Ved utgangen av januar er det totalt 267 helt og delvis ledige permitterte i Nordland. Dette er 65 færre enn samme måned i fjor. De permitterte har i hovedsak bakgrunn fra fiskeindustri og annen industri.

Ledige stillinger

Totalt har det vært en tilgang på 1 599 registrerte ledige stillinger i Nordland i januar. Dette er en nedgang på 13 prosent sammenlignet med februar i fjor. Vi finner flest utlyste stillinger innen helse, pleie og omsorg (496) og undervisning (143).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...