Saltenposten A/S

Saltenposten

Krute godt gjennomført KM:

Tettpakket med svømmere i Fauskebadet

Her deles ut medaljer med både tilskuere og svømmere til stede. Foto: Sylvia Bredal

Vannvittige mange biler utenfor Fauskebadet og Fauske stadion vitner om at det er noe stort som pågår. Og som favner mange.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2019 kl 07:36

Folk i gangene,folk i garderoben, i kafe-området, folk på tribunen og folk i bassengene. Det er altså mange mennesker som møttes på kretsmesterkskapstevne i helga. Og det snakkes om persing, og medaljer og om slåing av konkurrenter. 150 svømmere var samlet i badet lørdag og søndag. 10 klubber totalt. Pluss Finnsnes og Varg IL. Ut i fra antall blåkledde, så skulle man tro Fauske var flest, men så har altså Sortland blå skjorter også, og det var de som ble den beste klubben totalt sett. Bodø tok andreplassen og Fauske på tredje.

- Arrangementet har vært veldig bra, Fauske svømmeklubb er en god arrangør, sier nylig avgåtte sekretær i kretsen Therese Einvik.

Hun og familien, derav tre barn, tilhører Tverlandet svømmeklubb som har tatt turen sammen med svømmere. Den ene sønnen er en ivrig heier på sidelinja.

- Jeg liker selv å bli heiet på, synes jeg svømmer bedre da, sier Bjarne Ness (11)

- Hvordan er ståa på svømming som idrett i Nordland?

- Jo, det er liv i klubbene, men vi er avhengig av at det er basseng og trene i og at bassengene er åpne, forteller mamma Einvik.

Narvik har ingen med i helga eksempelvis, og ikke Andøy heller. Men Sandnessjøen holder på å bygge opp et miljø etter de fikk nytt kulturhus og basseng for noen få år tilbake.

Kretsmesterskap er det forøvrig ikke vanlig å arrangere i fylkene lenger, men Agder er det et unnak, samt Nordland som har som mål å fortsette med det framover. Fordelene er å samle mange svømmere, fordi en kan velge hva man vil være med på av svømmestiler.

Trener Kristin Kjerpeseth Rossi forteller også at stabile treningsforhold og et åpent basseng har mye å si for rekrutteringa til Fauske svømmeklubb. Hun samler en hel gjeng som er blant de yngste om som er kommet til siden sommeren og nyåret. Noen er helt fersk på svømmestevner. Bare fra 2019 har klubben fått 12 nye svømmere.

- Det gjelder å få inn rutiner og få erfaring.

Rossi skryter av de eldste svømmerne i klubben og at de flinke til å ta vare på de yngre.Slik var det ikke da Rossi svømte selv.

Alle foreldrene til klubbens medlemmer var i sving i helga og med røde t-skjorter og påtrykket sykepleiere er Siv Helskog og Mailen Rindal Johansen. De har heldigvis ikke måttet håndtere noen skader. Helskog har to døtre som er ferske svømmere i klubben, og mannen har kokkelert på kjøkkenet på Vestmyra skole, hvor de langtfra-tilreisende har overnattet. Døtrene har svømt siden babysvømming, og Siv håper de får mange år i klubben framovre.

- Det er bare sosialt og artig å være på dugnad, smiler Siv som må løpe bort til sine foreldre på tribunen for å si fra at nå skal den ene datteren til pers i bassenget.

Det svømmes i et, heat etter heat, når vi er innom, og det er litt vanskelig å få med seg navnene over høytaleranlegget, samt at det ikke er så lett å kjenne igjen svømmerne når de har badehette og briller på.Selv når det er innmarsj med rungend musikk og klapping.

Det som virkelig får svømmerne til å samle seg er medaljeutdelingen, hvor det til og med er en pall de får stå på, mange samtidig. Gull, sølv og bronse deles ut, og det tas bilder og medaljene beundres.

To som har fem og ni medaljer rundt halsen er Bodø-svømmerne Sandra Langvand (14) og Tonje Tøhaug (17. De har storkost seg på KM, og synes det er flott å møte så mange andre svømmere.

- Er dere fornøyd med prestasjonene også?

- Ganske, sier Sandra.

- Veldig, sier Tonje.

Kommer dere til å delta på KM neste år også?

- JA!

Det ble noen sammenlagt seiere til Fauske svømmeklubb: Håvard Strand Brustad (SR), Loke Øvrevoll (2003), Mathias Martinussen (2004)og Ingrid Kristine Helskog Hansen (2007)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...